Читај ми!

Dodeljen treći stan u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", novi vlasnici uskoro počinju sa useljenjem

Treći dobitnik stana u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi 2020", Branislav Stolić potpisao je sa ministrom finansija i direktorom Republičke direkcije za imovinu, ugovor o vlasništvu dvosobnog stana u naselju Zemunske kapije.

Nagradna igra koju organizuje Vlada Srbije, deo je programa borbe protiv sive ekonomije.

Pre dve decenije Stolići su iz Prizrena došli u Beograd, a tek od danas više nisu podstanari. Ugovor o vlasništvu stana potpisao je Branislav, kome nedostaju reči da bi opisao sreću.

Ostali ukućani bili su rečitiji. Kažu da uskoro kreću planovi za useljenje, a da će na prvu kafu u novom stanu pozvati glumca Luku Raca, koji je izvukao kovertu koju su poslali.

Zgrada u Zemuskim kapijama je završena, pa se na kafu neće dugo čekati.

"Mi očekujemo upotrebnu dozvolu do Nove godine, ali u januaru mesecu sigurno će biti u situaciji da se usele u taj stan", rekao je Mirko Petrović, direktor Građevinske direkcije Srbije.

Uzimanje računa je prvi korak u borbi protiv sive ekonomije, kaže resorni ministar, važno je da tu naviku ne gubimo jer smo sa njom svi na dobitku.

"Dakle, sve što sada radimo, i kada smo isplatili ovu jednokratnu pomoć penzionerima od 5.000 dinara i kada sada kupujemo nabavljamo vakcine za sve građane Srbije, hoću da razumete da to dobijamo i radimo zato što uspevamo da naplatimo neke poreze, i svaki put kada ne uzmete fiskalni račun varate ne samo državu nego i sebe", rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Za sutrašnje četvrto izvlačenje nagrada, stiglo je više od pet miliona koverata. Igra se nastavlja i iduće godine u nagradnom fondu je još devet stanova i 50 automobila.

 

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара