Читај ми!

Vozila i balistička oprema pripadnicima u Kopnenoj zoni bezbednosti

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je policijske službenike angažovane u Kopnenoj zoni bezbednosti kojim je uručio dva vozila i novu balističku opremu, šlemove i pancire, sredstva osmatranja, uniforme i čizme, koja će im omogućiti da budu bezbedniji u obavljanju svoga posla.

Vulin je istakao da česta bespravna seča šume u tom prostoru veoma zabrinjava sve državne organe Republike Srbije, navodi se u saopštenju MUP-a.

"Posebno smo zabrinuti jer bande veoma često nose naoružanje i veoma često otvaraju vatru", rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Upravo zato, kako je naveo, Ministarstvo unutrašnjih poslova potrudilo se da opremi pripadnike koji rade u Kopnenoj zoni bezbednosti i da ne dopusti da bilo ko od njih strada zato što nije imao adekvatnu opremu.

Istakavši da je njihov posao veoma težak i skopčan sa ogromnim rizikom, ministar Vulin je istakao da sa bezbednošću policijskih službenika u Kopnenoj zoni ne sme da se igra i da nikada ne smemo da pomislimo da smo dovoljno učinili da bi oni bili bezbedni i sigurni.

"Oni čuvaju ovaj prostor, našu zemlju i njihov život je uvek u opasnosti. Zato zaslužuju posebno poštovanje, a od nas svaku pomoć", poručio je Vulin.

Vulin: Policija brine o bezbednosti Srba na KiM

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je u Kuršumliji, nakon obilaska Koordinacione uprave za Kosovo i Metohiju, da Srbi iz južne srpske pokrajine treba da znaju da policija, iako nije prisutna na KiM, vodi računa o njihovoj bezbednosti. 

"Koordinaciona uprava za Kosovo i Metohiju Ministarstva unutrašnjih poslova radi veoma važan posao. Sva lična dokumenta, registarske tablice, sve što je potrebno za svakodnevni život svih Srba koji žive na prostoru Kosova i Metohije ovde se sabira i činimo sve da se u područnim upravama gde su izmeštene naše uprave sa KiM obezbedi da ljudi mogu da obave poslove iz nadležnosti MUP-a", objasnio je Vulin, navodi se u saopštenju MUP-a.

I pored toga što je 1999. godine Rezolucijom 1244 sa prostora Kosova i Metohije uklonjeno aktivno prisustvo naše policije, Koordinaciona uprava za KiM, kako je naveo Vulin, radi važan i odgovoran posao, a na nama je da im pomognemo i da poručimo da će oni uvek biti tu za sve Srbe sa prostora KiM.

Ministar je dodao da Koordinaciona uprava vodi računa i o bezbednosti svih Srba na prostoru Kosova i Metohije, prati šta se dešava i vodi računa da se ne desi ništa što je loše, što je zlo.

"Mi nismo na prostoru Kosova i Metohije, ali to nas ne sprečava da dobro poznajemo situaciju, da o njoj obaveštavamo i nosioce međunarodne zajednice, koji su odgovorni za bezbednost Srba na prostoru Kosova i Metohije. Srbi na KiM treba da znaju da njihova policija uvek brine o njima", zaključio je ministar unutrašnjih poslova.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије