Читај ми!

Humanitarna izložba za Aniku, Minju i Olivera u galeriji "Singidunum"

Galerija "Singidunum" priključila se akciji prikupljanja novca za lečenje Anike, Minje i Olivera. Postavku ove humanitarne izložbe čine dela Pitera Huga i Vladimira Kovača.

Britanski umetnik Piter Hugo Mek Klur donirao je svoje radove galeriji "Singidunum" prilikom jedne posete Srbiji. Pisac, pesnik, arhitekta i slikar darivao je sedam svojih slika rađenih na kartonu uljanim bojama. Galerija "Singidunum" je odlučila da njihovom prodajom doprinese bržem ozdravljenju malih heroja – Anike, Minje i Olivera.

"Želeli smo da ove slike ponudimo Beograđanima da učestvuju u našoj akciji. Mi smo fiksnu cenu dali, bez obzira što su njegove slike, bilo ko kad izgugla njegovo ime i prezime znaće ko je umetnik i kako se kreću cene njegovih slika. U ovu akciju se uključio i naš umetnik Vladimir Kovač. On je uradio jednu vrstu plakata, može se reći serigrafija. Uradio je svega deset primeraka, prateći simboliku broja deset na dresu Maradone, pokojnog maga fudbala", kaže Zorica Đermanov, kustos.

U galeriji smo zatekli humanost na delu. Gospođa Jelena Kuzmin i njena porodica imaju dugu tradiciju u donatorstvu.

"Tu sliku sam namenila da stoji u radnom delu mog malog unuka. I smatram da treba dobrotu širiti i našu decu učiti tome", ističe Jelena Kuzmin Đermanov, donator.

U godini kada ULUPUDS i galerija "Singidunum" obeležavaju četrdeset godina postojanja i ovakve akcije potvrđuju razloge za njihovu dugovečnost.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво