Читај ми!

Obeležen Dan vojnih veterana Srbije

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, čestitala je Dan vojnih veterana Srbije uz želju da se stradanja nikada više ne ponove. Ministar odbrane Nebojša Stefanović položio je venac na Spomenik neznanom junaku na Avali.

Ministarka je rekla da vojni veterani, negujući tradicije starih ratnika od Vojske Kraljevine Srbije do današnjih dana, na najbolji način pokazuju da su uspomena na pretke i istorija koju imamo naš ponos i da ne smeju biti zaboravljene, navodi se u saopštenju.

"Stavljajući dobrobit otadžbine ispred svog života, vojni veterani su dali nemerljiv doprinos istoriji naše vojske, kao i čitave države", poručila je ministarka Darija Kisić Tepavčević.

"U nadi da ćemo kao i do sada biti jedinstveni u nameri da sačuvamo od zaborava one, kojima pamtimo imena sa kamenih spomenika i da se ponosimo onima koji danas koračaju kao uspomena, čestitam vam praznik, uz želju da se stradanja nikada više ne ponove", poručila je Kisić Tepavčević.

Stefanović položio venac na Spomenik neznanom junaku

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, povodom Dana vojnih veterana, položio je venac na Spomenik neznanom junaku na Avali.

Uz najviše vojne počasti, himnu Republike Srbije i svečani stroj Garde, ministar Stefanović položio je venac u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i zamenika komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadnog generala Željka Bilića.

"Snažno ujedinjeni i vođeni verom u otadžbinu izvojevali ste pobedu i odbranili pravo na slobodan život građana u našoj zemlji. Zaštitili ste svoju zemlju i odbranili njenu čast, ne pitajući za cenu. Počivajte u miru znajući da ste ispisali istoriju pobednika i da potomci nikada neće dozvoliti da sećanje na vaše podvige izbledi. Neka vam je večna slava i hvala!", upisao je spomen-knjigu Stefanović posle polaganja venca.

Dan vojnih veterana obeležava se 4. decembra, u spomen na datum kada je 1912. godine potpisano primirje u Prvom balkanskom ratu i kada je 400.000 boraca Vojske Kraljevine Srbije dobilo zvanje „stari ratnik", odnosno vojni veteran.

Ovaj praznik obeležava se u svim komandama, jedinicama i ustanovama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u znak poštovanja i sećanja na borce pale za slobodu otadžbine, podseća se u saopštenju Ministarstva odbrane.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво