Читај ми!

Studentski domovi spremni za useljenje starijih studenata – šta akademci treba da znaju

Raspodela mesta u studentskim domovima trajala je do danas, a studenti mogu da se usele u domove do 14. decembra. Studenti koji su pozitivni na koronavirus ili se nalaze u samoizolaciji neće ostati bez mesta u domu i treba da se jave studentskim službama na svojim fakultetima.

Direktor Studentskog centra "Beograd" Goran Minić rekao je da je raspodela mesta u domovima za starije studente počela 25. novembra i traje do danas, a studenti mogu da se usele u domove do 14. decembra, a ko ne uradi to gubi pravo na smeštaj.

"Ono što im je potrebno prilikom useljenja jeste potreban uput koji dobijaju na visokoškolskoj ustanovi, na samoj raspodeli, studentska čip kartica, indeks, lična karta i lekarsko uverenje o opštem zdravstvenom stanju koje dobijaju od Studentske poliklinike i koje ne treba biti starije od 30 dana", kazao je Goran Minić tokom gostovanja u Jutarnjem programu.

Dodao je da su iz Studentskog centra pozvali visokoškolske ustanove da poštuju rezervacije kako bi studenti ostali u istim sobama.

Minić je pozvao studente da budu strpljivi i apelovao na njih da poštuju sve preventivne mere zaštite prilikom iseljavanja i useljavanja u studentske domove.

Istakao je da studenti koji su pozitivni na koronavirus, koji se nalaze u samoizolaciji ili se plaše zbog trenutne situacije, zbog čega nisu mogli da prisustvuju raspodeli mesta u domovima, da treba da se jave studentskim službama na svojim fakultetima kako bi se dogovorili o načinu izbora mesta.

Testiranje na koronavirus u Studentskoj poliklinici 

Kada je reč o testiranju na koronavirus, Minić navodi da bi studenti koji imaju simptome trebalo da odu u respiratornu ambulantu Studentske poliklinike u Prote Mateje 29.

"Lekari Studentske poliklinike procenjuju da li je potrebno da se testiraju. Ukoliko procene da je potrebno da se testiraju, obavlja se testiranje odmah ili u periodu od 24 časa", rekao je Minić.

Istakao je da prelazak fakulteta na onlajn nastavu nije uticao na broj studenata u studentskim domovima i da je u pitanju konstantan broj studenata i da se taj broj prati na dnevnom nivou.

"Trenutno u 14 studentskih domova u Beogradu boravi oko 6.000 studenata i sada očekujemo novi broj studenata nakon useljenja", naveo je Minić i dodao da nema velikih oscilacija u broju studenata koji borave u domovima.

Govoreći o posetama studentskim domovima, direktor Studentskog centra "Beograd" je naveo da je od sredine maja na snazi zabrana posećivanja, noćenja i slavlja, a da kazne za nepoštovanje te zabrane mogu biti i gubitak prava na smeštaj u domu.

Minić je istakao da od 14 studentskih restorana ne rade tri i da je Studentski centar "Beograd" zadužen za pravljenje obroka za privremenu bolnicu u Beogradskoj areni za koju isporučuje 2.000 obroka dnevno.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво