Читај ми!

Na Savi niče novi most koji će povezati Srem i Semberiju

Izgradnja deonice puta Kuzmin-Sremska Rača, u okviru auto-puta Beograd-Sarajevo, biće završena do oktobra 2022.godine. To je, posle obilaska radova na mostu na Savi i razgovora sa izvođačima, najavila predsednica Vlade Ana Brnabić.

Na gradilištu mosta ukupne dužine 1.310 metara, koji će preko Save povezati Srem i Semberiju, ali i čitav region, angažovano je 300 radnika i 115 građevinskih mašina. Da bi se obale spojile što pre, rade i vikendom.

Na Savi je u toku gradnja glavnog obalskog stuba. Biće ih urađeno ukupno 25 – 13 sa srpske, 10 sa strane BiH, dok će dva biti u reci. Kako je najavljeno, iduće godine, počeće gradnja auto-puta.

Izgradnja važne regionalne trase koštaće 250 miliona evra i to je projekat jedinstva i zajedničkog napretka, najavljuje resorni ministar.

"Da se ovom saobraćajnicom povežemo i na međunarodne linije i da Beograd, Sarajevo, Tuzla, Banjaluka, Bijeljina budu nikad bliže. To je ono čemu težimo, svesni koliko investiranje u putnu privredu znači ne samo za saobraćaj, nego za podizanje cele ekonomije", kaže Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Paralelno s tom, u okviru auto-puta Beograd-Sarajevo, radi se i projektovanje druge deonice Požega-Kotroman, kaže premijerka.

Procenjuje se da će koštati oko 800 miliona evra. Uz ocenu da je ceo projekat ambiciozan, napominje da samo jak i povezan region znači bolji život građana u teškim vremenima.

"Ali upravo u ovim vremenima je važno da se nastavi rad, posao, da pokažemo našim građanima da život nastavlja da teče, obilažeći sva ova gradilišta pokazati građanima Srbije da postoji sutra i da će sve ovo proći i da će Srbija izaći kao pobednik iz svega ovoga", navodi premijerka Ana Brnabić. 

Projekat je, kaže, kockica u mozaiku implamentacije programa Vlade 2020 – 2025.

"Naš cilj je da 2025. godine prosečna plata u Srbiji bude 900 evra, da prosečna penzija bude između 430 i 450 evra. Do toga dolazimo implamentacijom programa Srbija 2020 – 2025", ističe Brnabićeva. 

Premijerka naglašava značaj partnerstva sa Turskom u takvim projektima i najavljuje nastavak saradnje na deonici Požega – Kotroman.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво