Читај ми!

Srbin iz Minesote kupio kuću na Rudniku i novac uplatio za Aniku

Akcija prikupljanja pomoći za lečenje dvogodišnje Anike Manić je uveliko u toku. Kada su brat i sestra, Miloš i Biljana, iz Gornjeg Milanovca ponudili svoju porodičnu kuću na Rudniku da bi se sakupila sredstva za Anikino lečenje, bez oklevanja se javio naš čovek iz američke savezne države Minesote – Spasoje Cvijetinović.

Spasoje Cvijetinović rekao je za RTS da mu je bilo vrlo teško kada je video da brat i sestra preko licitacije prodaju kuću za Aniku.

"Nisam razmišljao, znao sam da ćemo nešto uraditi samo je pitanje bilo koliko možemo da pomognemo. Čuo sam se sa suprugom, dogovorili smo se, zvao sam ih na broj koji su ostavili, dogovorili smo se kako da uradimo", ispričao je humani Srbin iz Minesote.

Početna cena kuće na licitaciji je bila 4.000 evra, a Spasoje i njegova supruga odmah su rekli Milošu i Biljani da će dati 8.000 evra.

Spasoje je imao i poruku za malu Aniku:

"Jednog dana ćemo popiti kafu na Rudniku u njenoj kući. U tu kuću ćemo verovatno ponekad doći. Trenutno je najbitnije Anikino zdravlje, a kuću ćemo vremenom renovirati i srediti da imamo nekad kad dođemo tokom godišnjeg odmora. Za Anikin 18. rođendan planiramo da tu kuću njoj poklonimo", ispričao je Spasoje za RTS.

Dvogodišnja Anika Manić boluje od retke bolesti – spinalne muskularne atrofije. Od svog drugog meseca Anika prima terapiju koja može da uspori progres bolesti. Nažalost, njeno disanje je sve slabije i potrebno je više aparata i pomoći da se održi u životu. 

Lek "zolgensma", koji treba Aniki, jeste najskuplji lek na svetu, koji košta neverovatnih 2,1 milion evra.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво