Читај ми!

Mobilni rendgen aparat za bolnicu u Gračanici

Kliničko – bolničkom centru Priština sa privremenim sedištem u Gračanici uručen je rendgen aparat, čija će mobilnost olakšati pregled pacijenata vezanih za krevet, naročito u vreme pogođeno koronom.

Mobilni rendgen je donacija Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje uz saradnju Kancelarije za KiM. Aparat sa istim karakteristikama uručen je juče i Zdravstvenom centru Gnjilane sa sedištem u Pasjanu.

Zahvalivši se na donaciji, direktor KBC u Gračanici Bratislav Lazić rekao je da je mobilni rendgen aparat višestruko značajan, ne samo u aktuelnoj epidemiji kovidom 19 već i kada ona bude prošla.

"Imaće značaja i u našem standardnom radu jer mi i pored kovid pacijenata lečimo i pacijente od drugih bolesti. Naročito će nam biti koristan i biće upotrebljavan u operacionoj sali vezano za različite interoperativne rendgenološko-dijagnostičke procedure, koje su takođe veoma važne i aktzuelne", rekao je Lazić.

Navodi da u KBC-u u Gračanici "stabilno funkcionišu i da imaju sve što im je neophodnpo i potrebno".

"Siguiran sam da će to zahvaljujući Republici Srbiji i svim organima Republike Srbije koji brinu o nama biti nastavljeno i dalje u kontinuitetu", kazao je Lazić.

Prema poslednjim analizama u Gračanici i okolini korona virusom inficirano je još devet osoba a u kovid odljenju u Lapljem selu na lečenju je 48 osoba.

 

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво