Читај ми!

Vesić: Novinari dobijaju ulice u Beogradu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će Skupština grada Beograda na sednici koja se održava u ponedeljak, 30. novembra, doneti odluku da neki od najvećih srpskih novinara dobiju ulice, prenosi Beoinfo.

"Prihvatili smo predlog Udruženja novinara Srbije da Miroslav Miro Radojčić, Predrag Milojević, Bogdan Tirnanić i Aleksanar Tijanić dobiju ulice u našem gradu", rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

Ukazao je da je cilj da se pošalje poruku da je novinarstvo važan deo društva i da veliki novinari zaslužuju trajno sećanje.

"Pored toga, ulicu će dobiti Milutin Čolić, osnivač FEST-a, i Dinko Tucaković na predlog Jugoslovenske kinoteke kao i Dragan Sakan, začetnik marketinga u Srbiji i regionu. Na sednici će se naći i moj predlog da Milan Vukos, potpredsednik Skupštine grada u vreme Branka Pešića dobija ulicu", rekao je Vesić.

Dodao je da je Milan Vukos, kao potpredsednik grada, učestvovao u osnivanju kulturnih manifestacija "BITEF", "BEMUS", "FEST" i "Radost Evrope" koji su danas simboli grada Beograda.

Aktivno se zalagao za poboljšanje statusa umetnika i stvaralaca, te su u njegovo vreme mnogim književnicima, glumcima i slikarima dodeljeni stanovi i ateljei.

"Milan Vukos je svestrano bio posvećen stvaralaštvu i kulturi, godine tokom kojih je obavljao funkciju direktora Radio Televizije Beograd ostale su upamćene kao zlatno doba televizije", rekao je Vesić.

Vesić je dodao da će Beograd u ponedeljak dobiti i Briselsku ulicu na predlog zamenice potpredsednika Skupštine grada Beograda Andree Radulović.

"Brisel decenijama ima Beogradsku ulicu, a čim prilike zbog epidemije koronavirusa budu dozvolile potpisaćemo Povelju o brtamiljenju dve prestonice", istakao je Vesić, saopštio je Sekretarijat za informisanje.

Vesić je dodao da će uskoro ulice u Beogradu dobiti i Beč i Varšava jer su to gradovi koji imaju ulice koje nose ime Beograda i poštuju nas kao prijatelje.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво