Čitaj mi!

SPC osuđuje plasiranje lažnih vesti o patrijarhu Irineju i poziva na molitvu za njegovo zdravlje

Srpska pravoslavna crkva je demantovala vesti o navodnoj smrti patrijarha Irineja i pozvala sve da se o njegovom zdravstvenom stanju informišu iz zvaničnih saopštenja lekara i na internet-stranici Informativne službe Srpske pravoslavne crkve.

"Povodom lažnih vesti o navodnom upokojenju Njegove svetosti patrijarha srpskog g. Irineja, obaveštavamo javnost da je, prema zvaničnom izveštaju konzilijuma lekara koji se stara o zdravlju predstojatelja naše crkve, njegovo stanje neizmenjeno u odnosu na izveštaj koji smo jutros objavili", saopštila je SPC.

SPC smatra krajnje neodgovornim i nemoralnim takvo "lažno izveštavanje i svesno obmanjivanje i uznemiravanje celokupne javnosti", čak i od strane, kako se dodaje, pojedinih crkvenih ličnosti, kao i nekih medija kojima se do sada "moglo koliko-toliko verovati".

"Pozivamo sve da se pomole za zdravlje našeg patrijarha i da se o njegovom zdravstvenom stanju informišu iz zvaničnih saopštenja konzilijuma lekara i na zvaničnoj internet-stranici Informativne službe Srpske pravoslavne crkve", zaključuje se u saopštenju.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">