Читај ми!

Vučić uručio ordenje oficirima i podoficirima Vojske Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja - zlatne medalje za zasluge i za revnosnu službu pripadnicima Vojske Srbije.

Za izuzetne zasluge i rezultate postignute u oblasti bezbednosti Zlatnom medaljom za zasluge odlikovani su general-major Mladen Vuruna, general-major Bojan Zrnić, pukovnik Željko Obradović i potpukovnik Siniša Marinković.

Zlatna medalja za revnosnu službu dodeljena je pukovniku Nenadu Bačkonji, pukovniku Draganu Stankoviću, pukovniku Mići Suvajcu, potpukovniku Radoslavu Arsenijeviću, kapetanu fregate Dušku Žujoviću i zastavniku prve klase Predragu Čeperkoviću za zasluge i izuzetne rezultate pokazane u obavljanju dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti.

"Posebno mi je drago jer je ova medalja došla u vreme proslavljanja Kolubarske bitke jer ja sam rođen i odrastao na prostoru Kolubarske bitke, tako to za mene ima posebnu čast", kaže kapetan fregate Duško Žujović, Odeljenje za civilno-vojnu saradnju Generalštaba VS.

Nagrađeni oficiri, kaže predsednik Srbije, dostojni su potomci slavnih vojskovođa Prvog svetskog rata.

"Mogu da kažem da smo po mnogim ekonomskim parametrima šampion Evrope, do takvih rezultata stigli smo uz mnogo odricanja i naporo, ali svoju snagu jaka i moderna Srbija usmeriće na jačanje bezbednosti svojih građana. Protekli period ozančila su ulaganja u odbrambeni sistem, materijalni status je bolji", rekao je predsednik Srbije. 

Ceremoniji uručenja odlikovanja prisustvovali su ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

понедељак, 27. мај 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије