Čitaj mi!

Gornje Nedeljice imaju najbogatiju ulicu – tridesetoro dece na 900 metara

Ulica Đorđa Ćurčije u selu Gornje Nedeljice kod Loznice poznata je i kao ulica u kojoj živi mladost. Na potezu od 900 metara nalaze se domaćinstva tri familije, Rosić, Kokanović i Šakić, koje zajedno imaju čak tridesetoro dece mlađe od osamnaest godina.

U četiri kuće familije Rosić, jedanaestoro dece, devet dečaka i dve devojčice. Biće ih, kažu, i više, kad se i ostali ukućani ožene.

"Imam petoro dece, četiri sina i jednu ćerku, bavimo se poljoprivredom, najstarije mi je dete 20 godina, najmlađe četiri godine, imamo veliko domaćinstvo", kaže Nebojša Rosić iz Gornjih Nedeljica."

"Ja imam dva brata, ali u ulici imam oko 30 drugara i drugarica, uvek smo zajedno, družimo se, radimo domaće zadatke zajedno, pomažemo, idemo zajedno u školu", objašnjava Nikolina.

"Mi se često šalimo na temu dece, pošto imamo troje, i preko troje svaka porodica ima, a imali smo jednog komšiju koji je imao dvoje dece, pa se nije uklapao u naše selo, pa smo ga odselili u grad", kaže Slaviša.

Desetak metara dalje niz ulicu, nalaze se Kokanovići, gde u pet porodica živi šesnaestoro dece.

"Mogu svim porodicima u Srbiji i svetu da poručim da je ovo najveće bogatstvo, i ono ne može da se kupi, i ne može da se proda", istiše Zlatko Kokanović.

"Nas desetero ide u školu, idemo zajedno, kada dođemo iz škole igramo se svi zajedno", navodi Ktarina.

Sva domaćinstva u ulici bave se poljoprivredom, obrađuju na desetine hektara zemlje i imaju farme goveda. Poznati su, kažu, i po slozi, jer su zajedno i kada se radi i kada se veseli.

"Kada su rođendani, pravimo torte, pravimo proslave, sva deca dolaze jedni kod drugih, na rođendane i to, zaista bude lepo", ističe Ivana Šakić.

A najlepša slika je, kažu, upravo ona, gde su svi zajedno. Jer, svoje bogatstvo ne mere novcem, kućom, ni njivama, već dečijim osmesima.