Читај ми!

Mihajlovićeva sa direktorima javnih preduzeća, Bajatović udaljen sa sastanka

Ministarka energetike Zorana Mihajlović održala je sastanak sa direktorima javnih preduzeća iz ovog resora na kojem je predstavila svoj tim u Ministarstvu i principe rada u budućem periodu. Sa sastanka je udaljen direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Kako je saopšteno iz Ministastva rudarstva i energetike, Dušan Bajatović je udaljen sa sastanka zbog nepoštovanja institucije Vlade Srbije.

Prema navodima Tanjuga direktor Srbijagasa Dušan Bajatović došao je na sastanak bez saradnika.

Na molbu Zorane Mihajlović da u tom slučaju napusti sastanak zbog, kako se navodi, jasnih instrukcija da direktori na prvi, važan sastanak dođu sa najbližim saradnicima, kako bi se upoznali i utvrdili principe rada sa novom ministarkom, Bajatović je odbio da uvaži, pa ga je obezbeđenje, na poziv ministarke, udaljilo sa skupa. 

Zorana Mihajlović je navela da je to prvi u nizu sastanaka koje će imati, jer je u pitanju strateški važan sektor za državu.

"Nema većeg potencijala od ovog sektora, učiniću sve da bude vodeći. Šest godina sam radila u drugom ministarstvu, želim da se upoznamo i da vidite kako će izgledati naš budući rad. Cilj je da promenimo neke odnose, da kao Ministarstvo pomognemo i da budemo podrška svakome od vas. 'Elektromreža Srbije' je dobar primer kako može da se radi", poručila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade istakla je da će biti promena u radu, te da očekuje da se radi bolje i efikasnije.

"Želim da vam poručim da kako se radilo do sada, tako neće moći. Ovo Ministarstvo je mesto za konsultacije i dogovore o svim projektima i aktivnostima. Mora da se radi brže i efikasnije, posebno u vođenju projekata, da se zna red, što sam sa svojim timom pokazala i u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Nadam se da ste svesni da ste na odgovornim pozicijama i očekujem da se odgovorno i ponašate", rekla je Mihajlovićeva.

Sastanku su prisustovali direktori "Elektroprivrede Srbije" Milorad Grčić, ODS "EPS Distribucija" Bojan Atlagić, "Elektromreže Srbije" Jelena Matejić, "Transnafte" Bogdan Kuzmanović, JP PEU Resavica Marko Vuković i u ime RTB Bor Đen Siming, generalni direktor kineske kompanije "Ziđin".

Direktor "Transportgasa" Stevan Dukić nije se odazvao sastanku zbog čega će biti pozvan na odgovornost.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво