Čitaj mi!

Prikupljen novac za lečenje Lane Jovanović

Novac za lečenje Lane Jovanović je prikupljen, objavljeno je na Fejsbuk stranici "Za Laninu životnu bitku." Ova jedanaestomesečna beba boluje od spinalne mišićne atrofije, retke neuromišićne bolesti, a lek koji može da joj pomogne košta 2,1 milion dolara.

Tokom prethodnih šest meseci građani su slali SMS poruke i organizovali brojne akcije širom Srbije i regiona, ne bi li se sakupio novac za lek.

Pored leka, novac je bio i neophodan za Lanin transport i boravak u nekoj od klinika u Sjedinjenim Državama, gde će nastaviti lečenje. Kako je objavljeno, sakupljeno je 2.400.000 dolara.

"Dragi naši pomoćnici, novac je skupljen, avion sređen! Radost je ogromna, a zahvalnost vječna. Hvala vam svima dobri ljudi. Hvala za svaki odvojen dinar, hvala za svaki uložen trud. Hvala, jer ste vi svi, Lanini ste anđeli čuvari", napisali su Lanini roditelji na Fejsbuk stranici.

Naveli su da je "sreća tolika, da suze same teku". 

"Koža se ježi, srce lupa, glas drhti. Šta je to što nas pokreće? Kakva je to sila kad se mi ujedinimo? Ljudi, ogromna je i svima vidljiva. Neka svi znaju šta je naš narod uspeo. A uspeli ste ono što je drugima skoro nemoguće. Niko nema ono što mi imamo. Niko nema srce junačko, niko nema volju čvrstu, niko nema želju jaku. Hvala vam svima junaci. Hvala za volju, hvala za želju, hvala za trud", dodali su Lanini roditelji.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">