Читај ми!

Novinarka RTS-a Ana Stamenković dobitnica gran prija "Zlatna Nika" za "Dnevnik jednog proleća"

Ana Stamenković, novinarka RTS-a, dobitnica je gran prija "Zlatna Nika" Internacionalnog festivala reportaže i medija – Interfer. Drugu nagradu za TV reportažu dobila je novinarka RTS-a Jelena Božović, a drugu nagradu za radio-reportažu dobila je Gordana Nešović, novinarka Radio Beograda.

Ana Stamenković je nagrađena za dokumentarni film "Dnevnik jednog proleća" koji je emitovan na Radio-televiziji Srbije i govori o borbi lekara protiv kovida-19.

Drugu nagradu za televizijsku reportažu dobila je novinarka Dopisništva RTS-a u Užicu Jelena Božović za reportažu "Zima i leto gospodnje".

U kategoriji radio-reportaža, drugu nagradu je dobila novinarka Radio Beograda Gordana Nešović za reportažu "Ukradeno detinjstvo". Ona je drugu nagradu podelila sa novinarkom Radija Vranje Ljubicom Zdravković Džonov.

Specijalnu nagradu žirija dobio je Stjuart Remzi sa Skaj njuza za reportažu "Into the Red Zone". 

Prvu nagradu za TV reportažu dobila je Jovana Uhrin, dok je treću nagradu dobila Maja Obradović, novinarka Prve televizije.

Diplome za TV reportažu dobili su Đuro Svilar (Nova S) i Vanja Mijalkov (TV Pirot), dok je Prva televizija nagrađena diplomom za najbolju selekciju TV reportaža, saopšteno je iz Interfera.

Prvu nagradu za radio-reportažu dobio je novinar Radija Svetigora Nikola Pejović, dok je treću nagradu dobila Jasmina Dabić sa Radija Novi Sad. Diplomu za radio-reportažu dobio je Dragan Miljković sa Radija Bujanovac.

U kategoriji novinska reportaža, prvu nagradu dobila je novinarka Kurira Jelena S. Spasić, druga nagrada pripala je novinarki Večernjih novosti Jeleni Ćosin, a treću nagradu dobila je Marina Miljković Dabić sa portala Krug.

Diplome za novinsku reportažu dobili su novinar Politike Aleksandar Davinić i novinar Blica Stevica Rajčetić. 

Zlatnu Niku za foto reportažu dobio je Vladimir Šćekić iz Crne Gore, druga nagrada pripala je Ani Paunković iz Kurira, dok su treću nagradu podelili foto-reporter Sportskog žurnala Ivica Veselinov i Konstantin Novaković. Diplomama su nagrađeni Goran Šljivić i Ana Batrićević.

Novinarka TV Pink Dea Đurđević je dobila prvu nagradu za društveno odgovornu reportažu, drugu nagradu dobio je Nemanja Stanković sa TV Kurir, a treću nagradu Mirjana Milićević, novinarka TV GM+.

Diplome za društveno odgovornu reportažu dobili su Ljiljana Janković (TV Most), novinari Bi-Bi-Sija na srpskom jeziku Slobodan Maričić, Stefan Veselinović i Katarina Stefanović i Maja Vidović Kukavica (Ju-Bi-Net

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво