Читај ми!

Javni konkurs za izbor pet članova Veća Agencije za sprečavanje korupcije

Ministarstvo pravde raspisalo je javni konkurs za izbor pet članova Veća Agencije za sprečavanje korupcije. Konkurs je raspisan u skladu sa novim Zakonom o sprečavanju korupcije, čija je primena počela 1. septembra 2020. godine.

Na internet prezentaciji Ministarstva pravde zainteresovani mogu da se upoznaju sa uslovima za izbor članove Veća Agencije za sprečavanje korupcije, načinom prijavljivanja i rokom, kao i dokumentacijom koja je neophodna za prijavu na konkurs, navodi se u saopštenju.

Prijave mogu da se podnesu neposredno ili preporučeno poštom u roku od 15 dana od dana objavljivanja javnog konkursa u "Službenom glasniku Republike Srbije", na adresu Pravosudna akademija, Terazije 41, Beograd, saopštilo je Ministarstvo pravde. 

Zakonom o sprečavanju korupcije predviđeno je da članove Veća Agencije bira Narodna skupština Srbije većinom glasova od ukupnog broja narodnih poslanika, nakon sprovedenog javnog konkursa, koji raspisuje ministarstvo nadležno za poslove pravosuđa i na osnovu predloga ministra nadležnog za poslove pravosuđa.

Javni konkurs za izbor člana Veća Agencije sprovodi Pravosudna akademija.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво