Читај ми!

Porodica preminule porodilje iz Negotina traži istinu, oformljena komisija za analizu slučaja

Porodica Danijele Kosić, 41-godišnje vaspitačice iz Negotina, koja je 7. oktobra preminula u Niškom kliničkom centru posle komplikacija nastalih tokom porođaja, traži da se utvrdi istina o tom slučaju. U negotinskom Zdravstvenom centru Danijela se porodila dan ranije, 6. oktobra, a potom je, zbog pogoršanja njenog zdravstvenog stanja, prebačena u niški Klinički centar, gde je preminula sledećeg dana. Danijelina beba je u teškom stanju prevezena u Beograd, u bolnicu u Tiršovoj.

Na odeljenje ginekologije u negotinskom Zdravstvenom centru radi porođaja Danijela je primljena zdrava, tvrdi njen suprug Saša Kosić. Dodaje da je sve bilo normalno do večernjih sati kada su ga iz bolnice obavestili da beba, porođena carskim rezom, nije dobro.

"Rekli su mi da je i žena u kritičnom stanju i da je rađena reanimacija, da izgubila puno krvi i da je primila puno krvi i da je izvršena neka intervencija prilikom koje su joj odstranili matericu i da ima ogromno unutrašnje krvarenje", priča Saša Kosić.

Iste večeri Danijela je transportovana u niški Klinički centar.

"One je primljena sa već proširenim zenicama, bez motorike, bila je intubirana, na vazduhu, i imala je srčani rad. Oko pola tri se desilo neko pogoršanje i lekari u Nišu su pristupili reoperaciji", dodaje Saša Kosić.

U saopštenju Kliničkog centra u Nišu navodi se, između ostalog, da je Danijeli Kosić posle prijema i stabilizacije stanja, tokom noći 7. oktobra, urađena višečasovna hirurška intervencija radi zaustavljanja krvarenja, posle koje je prebačena na odeljenje intenzivne nege, gde je preminula u popodnevnim satima.

U negotinskom Zdravstvenom centru, uz žaljenje zbog tragičnog događaja, kažu da su oformili komisiju za analizu tog slučaja i o svemu obavestili Zdravstvenu inspekciju i nadležno Ministarstvo.

"Nadam se da ćemo onda imati i otpusnu listu iz Kliničkog centra u Nišu, imaćemo i sudsko-obdukcioni nalaz koji će nam, verujem, omogućiti da shvatimo da li je došlo do stručne greške i da je prihvatimo i snosimo odgovornost ukoliko je to do nas", napominje dr Vukosava Paunović Barbulović, v. d. direktora ZC Negotin.

Danijelin suprug Saša Kosić samo želi da se sazna istina: "To će pokazati da li postoji, i čija je, krivica".

Dvoje starije dece porodice Kosić majka Danijela rodila je u istoj ustanovi u kojoj se iskomplikovao njen treći porođaj.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије