Čitaj mi!

Fondacija "Novak Đoković" pomaže proširenje vrtića u Vladimircima, mesta će biti za još 50 mališana

Zajedničkim ulaganjem Fondacije "Novak Đoković" i Opštine Vladimirci u predškolskoj ustanovi "Suncokreti" biće obezbeđena mesta za još 50 mališana iz tog kraja. Ukupna vrednost donacije je 12 miliona dinara.

U Predškolskoj ustanovi "Suncokreti" u Vladimircima najavljeni su radovi na proširenju kapaciteta zajedničkim ulaganjem Fondacije "Novak Đoković" i Opštine Vladimirci.

Sada ustanova prima 257 dece, a nakon završetka radova, u vrtiću će biti mesta za još 50 mališana iz tog mesta i okolnih sela.

Ukupna vrednost donacije koju realizuje Fondacija "Novak Đoković" iznosi 12 miliona dinara, a projektom su definisani građevinski radovi, kao i opremanje soba vrtića neophodnim nameštajem.

Marko Kovačević, projektni menadžer Fondacije "Novak Đoković", ističe da je jedan od glavnih ciljeva Fondacije da pomaže manjim sredinama prilikom izgradnje ili adaptacije vrtića i predškolskih objekata kako bi što više mališana bilo u pripremnom predškolskom programu.

"Dolazimo u manje sredine gde postoji veliki broj dece koja nažalost nisu obuhvaćena nijednim vidom predškolskog obrazovanja i zajedno s opštinama i predškolskim ustanovama otvaramo vrtiće i toj deci omogućavamo srećnije, bezbrižnije i radosnije detinjstvo, a samim tim i pravilan i potpun razvoj", istakao je Kovačević.

Naveo je da u opštini Vladimirci 30 dece predškolskog uzrasta nema pristup predškolskom obrazovanju zbog nedovoljno mesta i da su zato odlučili da sa ustanovom i opštinom rekonstruišu objekat "Suncokreti".

Takođe, kako je najavio, planiraju da otvore dve nove radne grupe, kao i multifunkcionalnu prostoriju za potrebe cele ustanove koja bi omogućila fizičke aktivnosti sa decom, priredbe i razna vrtićka događanja.

Isti uslovi za odrastanje dece na selu i u gradu

Goran Zarić, predsednik opštine Vladimirci, istakao je da je projekat posebno značajan kako bi se stvorili jednaki uslovi za odrastanje dece na seoskom i gradskom području.

"Opština Vladimirci je jedna od retkih u Srbiji koja je imala čast da Fondacija 'Novak Đoković' prepozna potrebe za izgradnjom objekata za smeštaj dece predškolskog uzrasta. To je drugi objekat koji se u saradnji sa našom opštinom realizuje. Rekonstrukcijom i dogradnjom ovog objekta otvoriće se dve nove grupe i biće u potpunosti ukinuta lista čekanja u PU 'Suncokreti'", naglasio je Zarić.

Zahvalio je Fondaciji "Novak Đoković" i zaposlenima u njoj koji su svojim nesebičnim zalaganjem pomogli da se i ovaj projekat u potpunosti realizuje.

"Drago mi je što su našu ustanovu i ovog puta prepoznali kao dobrog saradnika na zajedničkom zadatku, a to je veći obuhvat i uključivanje dece predškolskog uzrasta u sistem ranog obrazovanja", ocenila je Zorica Milošević direktorka PU "Suncokreti".

Istakla je da su od 2014. godine, Fondacija i PU "Suncokreti" partneri na realizaciji raznih projekata i programa kao što su "Školica života" i "Podrška, ne perfekcija" kao i izgradnja objekta u Jaloviku, a sada rekonstrukcija i dogradnja objekta u Vladimircima.

"Izgradnjom ovog objekta, naša Ustanova povećava svoje kapacitete što će doprineti većem uključivanju dece ovog uzrasta u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja sa teritorije naše Opštine", naglasila je Milošević.

Fondacija najboljeg svetskog tenisera do sada je rekonstruisala, odnosno adaptirala, 45 vrtića i svojim projektima i programima stvorila bolje uslove za rani razvoj oko 30.000 hiljade mališana.

Zahvaljujući Fondaciji do sada je realizovana i obuka za oko 1.600 vaspitača i učitelja u Srbiji.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">