Heroji sa Košara obišli svoje saborce u Novom Pazaru

Pripadnici Vojske Srbije i heroji sa Košara, koji su tokom 1999. preživeli teške borbe na granici sa Albanijom, obišli su svoje saborce, ali i grob druga koji je poginuo braneći svoju otadžbinu Srbiju.

Zoran Gogić preživeo je ratni pakao na Košarama, ali njegovo zdravstveno stanje trajno je oštećeno zbog čega je godinama u Gerontološkom centru u Novom Pazaru. Saborci ga nisu zaboravili.

"Jako je teška situacija da vidim ratnog druga sa kojim sam proveo 15 meseci, jednog hrabrog momka, velikosrbina. Kolica je darivao Srđan Živadinović iz Italije na inicijativu Nenada Stanića isto našeg saborca", kaže Ivan Ranković, pripadnik 125. motorizovane brigade.

Zoranu je ovo prvi izlazak iz karantina, sada će moći i češće da prošeta bez ičije pomoći.

Inicijativa Vojske Srbije da jedna ulica u Novom Pazaru nosi ime Nasera Vučelja, heroja koji je poginuo braneći otadžbinu na Košarama, pokrenuta pre tri godine, još nije realizovana.

"Sada smo konačno dobili čvrsta uveravanja i obećanja od reizabranog ili novoizabranog gradonačelnika Biševca da će to na narednom skupštinskom zasedanju biti izglasano. Time ćemo odužiti dug kojim je zadužio ne samo građane Novog Pazara nego sve nas, celu Srbiju, sa svojim nebeskim herojima koji su dali svoje živote za današnju slobodu koju svi uživamo", poručuje pukovnik Ljubinko Đurković, komandant bitke na Košarama.

Naser Vučelj poginuo je 19. aprila 1999. godine u reonu Maja Glava tokom bitke za karaulu Košare. Bio je pripadnik 125. motorizovane brigade.

"Moj sin imao je 19 godina kada je otišao u vojsku. Mnogi su mu govorili nemoj da ideš. On je samo govorio hoću da idem. Mogu reći da njegovi drugovi koji su sad živi, koji nas stalno posećuju, zovu telefonom i sam vrh komande", navodi Alija Vučelj, Naserov otac.

Na grob svog druga Nasera Vučelja pripadnici 125. motorizovane brigade položili su cveće.

 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво