Zaštitnik građana traži odgovore zbog navodne otmice deteta iz Zaječara

Zaštitnik građana Zoran Pašalić zatražio je kontrolu Ministarstva za rad i zaječarskog Centra za socijalni rad zbog navodnih propusta u zaštiti deteta iz okoline Zaječara. Kako se precizira, on je taj zahtev nadležnim institucijama uputio nakon informacija sa društvenih mreža o navodnim propustima u zaštiti najboljeg interesa deteta iz okoline Zaječara radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti.

Zoran Pašalić od zaječarskog centra traži da ga u roku od 15 dana obaveste da li se i od kada porodica deteta nalazi na evidenciji Centra, koje su mere poduzeli u oblasti porodično-pravne zaštite, gde je dete trenutno, ko brine o zaštiti njegovih prava i interesa i po kom pravnom osnovu.

Od nadležnog ministarstva traži da mu dostavi izveštaj o nadzoru koji je pokrenulo juče nad stručnim radom CSR u Zaječaru i svu prateću dokumentaciju, kao i da ga obavesti da li je preduzimalo bilo kakve aktivnosti radi zaštite deteta.

Ministar Zoran Đorđević prethodno je naložio da se izvrši hitan nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad u organizovanju pomoći i podrške maloletnoj N. S. i njenoj porodici.

Na društvenim mrežama, a i u medijima, pojavile su se vesti o navodnoj otmici i prodaji maloletne N. S. iz Zaječara.

Pored ostalog, na društvanim mrežama se moglo saznati da devojčica ima pet godina i iz kog mesta je. Da otac ima neuračinljivu ženu, a da mu je dete oduzeto pravosnažno. Iz Centra je upućeno u hraniteljsku porodicu. Otac je rešio, kažu meštani, da uzbunjuje javnost ispred Centra da mu je dete oteto i da će biti prodato. 

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво