"Pogodi kako se osećaš", pedesetak pitanja za razvoj emocionalne inteligencije kod dece

Kako razvijati emocionalnu inteligenciju kod najmlađih? Jedan od mogućih odgovora na to pitanje daju dve sestre, Dragana i Aleksandra, koje su kroz rad u "Learning will" edukativnom centru stvorile igru pod nazivom "Pogodi kako se osećaš". I već se praktično primenjuje u nekim beogradskim vrtićima.

Igrica "Pogodi kako se osećaš" uči decu emocionalnoj inteligenciji. Čini je pedesetak pitanja, koja u zavisnosti od uzrasta mogu da se dopune i koriguju.

Da igra dobije današnji oblik bile su potrebne dve godine. Tokom njenog kreiranja, mališani su je ocenjivali i davali sugestije. A, stvorile su je dve sestre.

"U suštini ovo je zajednički proizvod. Obe smo imale neke ideje koje su se na kraju sklopile u jednu sliku", kaže Aleksandra Veličković Matić, autor igre "Pogodi kako se osećaš".

Dragana Tošić suosnivač "Learning will" edukativnog centra ističe da prolaze različita pitanja koja grade prvenstveno empatiju, a onda i kritičko i pozitivno razmišljanje kako da izađu iz nekih životnih situacija koje će ih verovatno zadesiti u životu.

"Pogodi kako se osećaš" ima svoje srpsko i englesko izdanje.