Čitaj mi!

Majke udružene putem društvenih mreža pomažu maloj Lani

Lana Jovanović iz Rakovca kod Novog Sada ima deset meseci i boluje od spinalne mišićne atrofije tip jedan, retke, ali izuzetno progresivne i smrtonosne neuromišićne bolesti. Lek postoji, ali je trenutno najskuplji na svetu i njegova cena je 2,1 milion dolara. Isti lek potreban je i Minji, Oliveru i Aniki. Građani Srbije u proteklim mesecima prikupljaju novac za četvoro teško obolele dece.

Lana Jovanović sa samo deset meseci vodi najtežu životnu borbu. Ipak, zahvaljujući humanim ljudima, koji redovno organizuju humanitarne akcije kako bi se prikupio potreban novac, Lana u ovoj borbi nije sama. Na ideju da pomognu Lani došle su i mame koje su se udružile putem društvenih mreža.

"Jako su me potresle priče o maloj Sofiji i maloj Lani, prvenstveno jer sam i sama mama. Sinula mi je ideja da okupim svoje drugarice sa Instagrama i da se zajedno udružimo i napravimo nešto više", kaže jedna od humanih majki.

Dečje cipele, haljine, majice samo su neki od proizvoda koje su izložile na humanitarnom bazaru. 

Mame su već sakupile oko 20, 30.000 dinara i očekuju da će to biti i po deset, dvadeset puta više.

Sav novac koji se prikupi u ponedeljak će se uplatiti na dinarski račun za lečenje devojčice

Ove mame se, kako kažu, neće zaustaviti na tome. Planiraju da nastave ovakve akcije, kako bi pomogle i drugoj deci kojoj je to neophodno.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">