Pregovori o zahtevu za smanjenje školarine - i dalje bez konkretnog dogovora

U Rektoratu Univerziteta u Beogradu održan je sastanak rektorke Ivanke Popović i predstavnika studenata osnovnih studija okupljenih u "Kreni-Promeni" koji traže smanjenje školarine za 30 odsto.

U razgovoru je konstatovana saglasnost o potrebi za prepoznavanjem otežanog materijalnog položaja jednog dela studentske populacije i najavljeno je dalje konsultovanje o mogućim merama za prevazilaženje tih problema, saopšteno je iz Rektorata.

Predstavnici "Kreni-Promeni" najavili su da će nastaviti da zahtevaju smanjenje školarina u iznosu od 30 odsto, a rektorka je podvukla da Univerzitet, uz puno razumevanje studentskih potreba, vodi računa i o održivosti finansiranja fakulteta i Univerziteta.

I pored sastanka studenti ostaju pri protestu koji je najavljen za četvrtak 24. septembar ispred Platoa.

Studenti okupljeni u "Kreni-Pokreni"  tražiće sastanak sa ministrom prosvetom uz prisustvo rektorke duboko verujući da održivost fakulteta podrazumeva i održivost studenata.

Istovremeno će ekspertski tim Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti tražiti zvanične podatke realnih troškova određenih fakulteta, kako bi se ispitao stav o ugroženosti fakulteta, ali i jasno videlo na šta se troše budžetski novac i novac studenata i njihovih roditelja, saopštili su studenti okupljeni u "Kreni-Pokreni".

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи