Rođendan tematskih kanala Radio Beograda

Radio Beograd je na današnji dan prošle godine počeo sa emitovanjem četiri tematska kanala: RTS Pletenica, RTS Rokenroler, RTS Džuboks i RTS Vrteška, na internet platformi RTS Planeta. U proteklih godinu dana, programske šeme tematskih kanala zasnovane, pre svega, na kvalitetnim muzičkim sadržajima, zaživele su, i svakim danom stiču sve veći broj slušalaca.

„To su usmereni kanali. Kanal narodne muzike, tradicionalne kvalitetne muzike - RTS Pletenica, tu je i kanal pop i rok muzike Džuboks, onda nam je tu Rokenroler, i Vrteška namenjena najmlađoj populaciji. Kanali se emituju na multimedijalnoj platformi RTS Planeta", rekla je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Snežana Grujuć, rukovodilac Službe medijskih usluga Radio Beograda. 

Dodaje da su se navedeni kanali dobro pozicionirali tako što su slušaoci prepoznali kvalitet sadržaja koji se emituje.

Tematski kanali su pokrenuti u godini jubileja, kada je Radio Beograd obeležio 95 godina postojanja, a ušlo se i u proces digitalizacije bogatog Arhiva koji radio poseduje.

Očekuje se da će proces trajati godinama.

„Naš cilj je da sačuvamo sve ono što je vredno i što je u arhivu, i da ga učinimo dostupnim našim posetiocima i slušaocima i da bukvalno jednim klikom dođu do svega najkvalitetnijeg što je stvarano u dugoj istoriji Radio Beograda", dodala je Grujićeva.

Radio Beograd je unapredio i komunikaciju sa slušaocima tematskih kanala, za posetioce profila na Fejsbuku pripremio iznenađenja i poklone u vidu izdanja PGP RTS a naredne godine planirana su još četiri nova tematska kanala kao i aplikacija.

„Ovako radio pokazuje da je mlad, da je prilagodljiv, i da iz veka u vek pokazuje svoju snagu i da ti programski sadržaji dolaze do slušalaca na potpuno drugačiji i nov način", rekla je Grujićeva.

Kada je reč o digitalizaciji Arhiva, koji predstavlja pravi trezor po bogatstvu sadržaja, Grujućeva kaže da je reč o velikoj odgovornosti svih onih koji su u taj posao uključeni.

„Postoje zapisi koji su s kraja 19. ili s početka 20. veka. Mi ih preslušavamo, digitalizujemo, i prilagođavamo modernom slušaocu. Drago nam je da Arhiv više neće stajati po trezorima, već da će izaći na svetlost dana i da ćemo da prikažemo šta se sve stvaralo svih tih decenija, da ostavimo za buduće generacije sve što je vredno", zaključuje Snežana Grujić.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво