Za dve godine 7.950 stanova za pripadnike službi bezbednosti

U Vranju je do sada završeno 186 stanova za pripadnike službi bezbednosti, a do kraja 2022. godine trebalo bi da se u sedam gradova Srbije završi 7.950 stanova za njih, rečeno je u Vranju prilikom obilaska novoizgrađenih stanova od strane predstavnika Vlade Srbije.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da ovaj projekat, za koji je inicijativu dao predsednik Aleksandar Vučić, ima širi efekat na društvo.

"Obezbedili smo posao za naš građevinski sektor i preduzeća. Na gotovo svim gradilištima rade domaća preduzeća i minimum 80 odsto materijala je poreklom iz Srbije", rekla je Brnabićeva.

Dodala je da su ovom izgradnjom revitalizovani delovi grada koji su bili zapušteni, te su i kase lokalnih samouprava bogatije. Takođe je dat podstrek razvoju ugostiteljstva i drugih grana privrede.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je navela da Vlada Srbije u izgradnju ovih stanova ulaže 290 miliona evra, a da se 5.500 stanova već gradi.

Prema njenim rečima, time ne samo da se obezbeđuje dom za pripadnike službi bezbednosti, već se pomaže i domaćim građevinskim kompanijama koje izvode radove na gotovo svim gradilištima.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je izjavio da su pored pripadnika vojske, ovi stanovi namenjeni i pripadnicima policije, snaga bezbednosti, borcima, vojnim invalidima i članovima porodica palih boraca, a u planu je da se stanovi grade i za lekare, medicinsko osoblje i mlade bračne parove.

Ministar je rekao da se značajno ulaže u unapređenje položaja boraca, vojnih invalida i članova porodica palih boraca, što predstavlja dokaz da Srbija zna da ceni one koji su se borili za zemlju.

понедељак, 20. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара