Igor Žeželj prihvatio, Dragan Šolak odbio poziv za gostovanje u emisiji "Oko" na RTS

U cilju da se javnosti predoči kakva je stvarna situacija u oblasti proizvodnje medijskih sadržaja, RTS je pozvao vodeće ljude dve najveće kuće koje se tim poslom bave.

Razlog za ovaj razgovor su sve češći istupi političara vlasti i opozicije koji iznose različite optužbe vezane za ovo poslovanje što stvara utisak u javnosti da u Srbiji postoji sukob proizvođača i distributera medijskih sadržaja koji nije u interesu građana.

RTS je stupio u kontakt s Igorom Žeželjem, predsednikom kompanije Mondo ink., i Draganom Šolakom, predsednikom savetodavnog odbora i suvlasnikom Junajted grupe, ocenivši da bi oni mogli kvalitetno da doprinesu razumevanju navedene situacije.

Igor Žeželj je prihvatio poziv da razgovara o pomenutoj temi iako, kako sam kaže, retko nastupa u medijima.

"Verujem da bi razmena stavova i ideja sa gospodinom Šolakom doprinela razumevanju šire slike i trendova razvoja medijskog tržišta Srbije i regiona", izjavio je Žeželj u poruci upućenoj RTS-u.

Dragan Šolak zahvalio se na pozivu, navodeći u imejlu upućenom RTS-u sledeće razloge za odbijanje:

"O temi kojom želite da se bavite u emisiji, mislim da ne mogu da vam dam relevatno mišljenje iz jednostavnog razloga, ni kompanija u kojoj radim ni ja lično nismo deo bilo kakvog sukoba proizvođača i distributera medijskih sadržaja.

Posebno iznenađuje Vaš predlog da sedim u studiju sa sa gospodinom Žeželjem. Mi nemamo baš ništa zajedničko, niti smo suprostavljeni po bilo kom pitanju da bismo o bilo čemu diskutovali", zaključio je Šolak.

RTS veruje da je svaki razgovor koji ima za cilj razjašnjenje i prevazilaženje nekog društvenog problema dobar i koristan i smatra da je javni servis pravo mesto za takve debate.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво