Trstenik, usvojeno dete koje je nesrećnim slučajem ostalo bez roditelja

Dete, kojem su oba roditelja stradala nesrećnim slučajem krajem 2018. godine i čija je sudbina potresla čitavu Srbiju, dobilo je zakonske usvojitelje.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je u Centru za socijalni rad prisustvovao i zvaničnom proglašenju usvojenja, istakao je da je ovo još jedan dokaz da država brine o svakom detetu jednako i da omogućava da ona deca, koja nažalost nisu imala lepo detinjstvo, barem imaju priliku za bolju budućnost.

"Centar za socijalni rad u Trsteniku, nakon detaljnih analiza, pronašao je adekvatne roditelje za ovo dete i ja verujem u njihovu procenu i stručnost. Dete je bilo na periodu adaptacije, kako to nalaže i ustaljena procedura, i nakon toga odlučeno je da ono i zvanično bude usvojeno. Drago mi je što je pružena prilika da teška sudbina, koja ga je nažalost zadesila, ne bude prepreka za njegov lepši život i sreću", istakao je ministar.

Kako je rekao Đorđević, Ministarstvo radi na donošenju novog Zakona o socijalnoj zaštiti kojim će se dodatno unaprediti i sam proces usvojenja, kako bi cela procedura u budućnosti bila mnogo brža, iako i sada, kako navodi, ima pohvale od međunarodne zajednice i stručne javnosti da je jedna od najboljih u svetu, saopštilo je ministarstvo.

"Postoji mnogo parova u Srbiji koji žele da usvoje dete. Naša obaveza jeste da prvenstveno brinemo o najboljem interesu deteta i da onim roditeljima, koji ispunjavaju sve zakonske okvire, omogućimo da ostvare svoju želju", istakao je ministar.

Direktor Centra za socijalni rad Trstenik Dragojlo Minić istakao je da je danas srećan dan i za dete i za usvojitelje, kao i za sam centar.

"Cela Srbija plakala je sa ovim detetom kada je izgubio svoje biološke roditelje u jednom danu. Danas je Srbija srećna, jer je dete dobilo usvojitelje koji će brinuti o njemu i ulepšati mu život", istakao je direktor i zahvalio se ministru na prisustvu.

Roditelji dečaka stradali su 12. decembra 2018. godine. Njihova tela pronađena su u bunaru koji je služio za zalivanje bašte, na potezu između sela Stragari i Milutovac.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара