Zaštitnik građana pratio rad MUP-a, otkriveni napadači na Prajd info centar

U okviru praćenja rada MUP-a povodom napada na prostorije Prajd info centra u Beogradu, koji se dogodio u februaru, Zaštitnik građana je utvrdio da je to ministarstvo otkrilo identitet napadača i preduzelo mere za njihovo procesuiranje, što je prvi put da su počinioci identifikovani posle ukupno 11 napada na ovaj objekat.

Zaštitnik građana je krajem februara pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada MUP-a, a početkom jula primio dopis ovog ministarstva u kojem se navodi da su službenici Policijske uprave za grad Beograd utvrdili identitet lica koja su udarala nogama po ulaznim vratima Prajd info centra u Beogradu, među kojima su, kako se navodi, jedno punoletno i nekoliko maloletnih lica, ističe se u saopštenju kancelarije Zaštitnika građana.

U dopisu MUP ističe da je dežurni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu ocenio da u tom događaju nema elemenata krivičnog dela, kao i da je protiv jedinog punoletnog lica koje je učestvovalo u napadu pokrenut prekršajni postupak, a da je maloletnim licima izrečena mera upozorenja.

Zaštitnik građana je dopisom MUP-a obavešten i da su policijski službenici Odeljenja za JRM, UP, PU za grad Beograd o preduzetim merama obavestili Gradski centar za socijalni rad Beograd – Odeljenja Zvezdara i Grocka zbog preduzimanja mera iz njihove nadležnosti u vezi sa maloletnicima koji su učestvovali u napadu, dodaje se u saopštenju.

Zaštitnik građana je postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada MUP-a pokrenuo po sopstvenoj inicijativi, a nakon saznanja iz medija da su prostorije Prajd info centra u Beogradu napadnute po jedanaesti put krajem februara 2020. godine, ali da do sada MUP nije identifikovao i procesuirao nijednog napadača.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара