Radojičić: Nećemo raskopavati Trg zbog tramvajskih šina

Nećemo raskopavati centar grada kako bi se postavile tramvajske šine, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić komentarišući najave da će se ponovo "vaditi kocke" na Trgu republike zbog tramvajske linije 1 od Slavije do Kalemegdana.

Zoran Radojičić da su unapređenje mobilnosti u Beogradu i unapređenje gradskog saobraćaja dve značajne teme za sve u gradu.

"Stalno se trudimo da nađemo modalitete kako ćemo to da unapredimo. U ovom trenutku nemamo u planu i nije ideja da se raskopava centar grada sa tim ciljem", rekao je Radojičić novinarima nakon obilaska radova na Savskom trgu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Radojičić kaže da će se i narednih godina tražiti najbolji način kako da se unapredi mobilnost, s obzirom na to da se na taj način može značajno uticati na poboljšanje kvaliteta vazduha i uopšte pozitivno na životnu sredinu.

"Raskopavamo ulice i gradimo tamo gde jednostavno moramo i pravimo balans između razvoja grada i vodeći računa o životnoj sredini. Tipičan primer je ovaj Trg, gde će na 20.000 kvadrata biti 10.000 zelenih, a 10.000 popločanih. Vizija ljudi koji trenutno vode Beograd je da je unapređenje životne sredine veoma važno, a mobilnost je značajan segment", istakao je gradonačelnik Beograda.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво