Nevreme u čačanskom kraju, pojedina sela nakratko ostala bez struje

Nevreme i grmljavina sinoć širom Srbije. Jaka kiša praćena vetrom i grmljavinom zahvatila je čačanski kraj. U pojedinim delovima Kraljeva potoljeni automobili.

Jaka kiša praćena vetrom i grmljavinom zahvatila je sinoć oko 20 i 30 čačanski kraj i lučansku opštinu. Za četrdesetak minuta pala je velika količina padavina.

U nekim ulicama u Čačku stvorile su su velike količine vode pa su bile nakratko zapušeni i neki odvodi.

U pojedinim selima tokom nevremena nije bilo struje, ali su ekipe i tokom noći bile na terenu da se kvarovi sanirali. U porastu su vodostaji reka u Moravičkom okrugu ali ispod upozoravjućih nivoa.

Zapadne Morave na mernom mestu Kratovska stena u lučanskoj opštini, sinoć od 20 časova do jutros u 6 časova vodostaj je porastao za 193 centimetra i iznosi 456 centimetara.

I reka Bjelica je sinoć od 20 časova do jutros narasla nekih 70 centimetara .

U lučanskoj opštini zbog nevremena bilo je problema u snadbevanju strujom, kvarovi su otklanjani i tokom noći. Bilo je manjih izlivanja potoka na lokalne puteve ali voda nije došla do objekata.

Nevremena je bilo i u Kraljevu. Ogromna količina padavina, veća od 20 litara kiše po metru kvadratnom za tri sata, u pojedinim delovima Kraljeva potopila je automobile.  

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се