Načelnik beogradske policije: Nisu policajci napadali demonstrante, žalimo zbog povređenih

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Milan Stanić izjavio je da su policajci ti koji su poslednjih dana na protestima trpeli nasilje i da nisu policajci napali okupljene, već su intervenisali i to tek kada su im životi bili ugroženi, saopštio je MUP. Na patriotizam demonstranata izražen u pevanju rodoljubivih pesama, poručuje da su policajci život dali za Srbiju.

Milan Stanić se u ime kolega obratio javnosti zbog toga što, kako je naveo, pojedini učesnici u javnom životu Srbije već danima podstiču ljude koji se okupljaju na protestima ispred Skupštine na mržnju prema policijskim službenicima.

"Posao policijskih službenika je da osiguraju bezbednost građana naše zemlje, da zaštite imovinu i obezbede poštovanje zakona i mi ga obavljamo časno, pošteno i profesionalno", izjavio je Stanić.

Prema njegovim rečima, policajci su ti koji su u prethodnim danima na protestima trpeli nasilje.

"Nisu policajci napali okupljene, već su intervenisali i to tek kada su im životi bili ugroženi. Intervenisali tako što su omogućili da se oni koji nisu učestvovali u nasilju mogu udaljiti. Hapsili smo one koji su uništavali imovinu naše zemlje, linčovali policajce i ugrožavali bezbednost i okupljenih na protestu", istakao je Stanić.

Poručuje i onima koji pribegavaju nasilju da "na svako vaše psovanje naših majki, mi vašim majkama želimo dobro zdravlje i sreću".

"Na vaš patriotizam izražen u pevanju rodoljubivih pesama, poručujemo vam – mi smo živote za Srbiju dali. Na svaku našu polomljenu nogu, razbijenu glavu, prolivenu krv i modricu, mi žalimo zbog vaših povreda. Na svaki vaš napad na nas kamenicama, Molotovljevim koktelima, bakljama, flašama i svim što vam dođe pod ruku, mi smo spremni i na odgovornost zbog naše primene sile, ukoliko je ima. Mi ni vas nikada nećemo mrzeti", napomenuo je Stanić.

Njihova je, napominje, sveta dužnost odbrana zakona i države Srbije i borba za svoj narod.

"I policija će štititi zakone naše zemlje, njene građane i imovinu", zaključio je Stanić.