Osuđenici iz Zabele donirali novac za lečenje bolesne dece

U Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu 174 osuđenika doniralo je 122.000 dinara za lečenje bolesne dece u Srbiji, odričući se dela novca koji im je uplaćen na ime jednokratne pomoći države od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije koronavirusa.

Osuđenici u ovom zavodu su sami došli na ideju da doniraju sredstva za obolelu decu kojoj je neophodna finansijska pomoć za izlečenje, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

"Podsećamo i da su osuđenici u KPZ u Nišu 2018. godine, zajedno sa zaposlenima, donirali novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe koji ima presudan značaj za život tek rođene dece, piše u saopštenju.

Na početku epidemije koronavirusa oko 4.700 osuđenika u najvećim zavodima u zemlji (Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu) odreklo se jednog suvog obroka u korist najsiromašnijih građana, što je takođe bila akcija koju su osuđena lica sama inicirala.

Takođe, osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu odmah na početku epidemije počeli su da šiju dnevno i do 6.000 zaštitnih maski za lice za zaposlene i lica lišena slobode u svim zavodima kako bi se sprečilo širenje virusa i ta proizvodnja i dalje traje, podsećaju iz Ministarstva pravde.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво