Padobranski skok sa visine od 4.000 metara

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je pripadnike 63. padobranske brigade na vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu koji su u okviru obuke izveli skok sa visine od 4.000 metara.

Pripadnici 63. padobranske brigade u sklopu svojih redovnih aktivnosti i obuke danas su izveli jedan od najzahtevnijih skokova, rekoa je Aleksandar Vulin.

"Uspešno su se prizemljili u zadatu padobransku prostoriju i pokazali da su sa uspehom završili ovaj segment padobranske obuke. Svi pripadnici 63. padobranske brigade neprekidno se obučavaju, to im je omogućeno jer imaju dovoljno letelica koje mogu da koriste, imaju najsavremeniju opremu, najsavremenije i najmodernije padobrane koji postoje na tržištu. Oni se svakodnevno obučavaju i uvek su spremni da ispune svaki zadatak", naglasio je Vulin. 

Njemu je, kako se navodi, u znak zahvalnosti za sve što je urađeno za pripadnike 63. padobranske brigade i tu jedinicu komandant brigade pukovnik Nenad Zonić, u ime svih pripadnika, poklonio crvenu beretku padobranaca.

Major Mario Bradić iz 63. padobranske brigade objasnio je segmente današnje obuke.

"Izvedene su obuka za specijalnost sastavljač padobrana za deo martovske generacije vojnika na služenju vojnog roka, zatim zajednička padobranska obuka i osnovna padobranska obuka dela profesionalnih pripadnika brigade, vojnika martovske klase i pripadnika Bataljona vojne policije za specijalne namene "Kobre", a prisustvovali smo i izvođenju padobranskih skokova polaznika više padobranske obuke, naveo je Bradić.

Skočili su sa visine od 4.000 metara i uspešno se prizemljili.

Takođe je napomenuo i da je danas izvedeno 90 skokova, da je prelet bio 17 kilometara i da su svi pokazali zavidan nivo stečenih znanja i veština.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво