Srpske banje pravi hit ove sezone

Zbog pandemije koronavirusa i sve komplikovanije procedure odlaska u inostranstvo, našim turistima će ovog leta biti mnogo lakše da otputuju na odmor u poznate banjske i klimatske centre širom Srbije. Neke banje će biti pravi hit ove sezone, tvrde turistički radnici, jer su kapaciteti već od početka jula popunjeni 100 odsto.

Najveće banje u Srbiji, ovih dana imaju i najviše gostiju. U pitanju su Vrnjačka i Sokobanja.

"Vrnjačka Banja je ovih vikenda popunjena na nivou od 80 odsto. Očekujemo i bolju popunjenost u nekom špicu sezone koji nastupa za desetak dana", kaže Ivan Trifunović direktor Turistčke organizacije Vrnjačka Banja.

U Sokobanji je popunjeno i više od 90 odsto kapaciteta. "Trenutno boravi 14.000 turista i to su uglavnom domaći turisti. Sporadično se javljaju gosti iz inostranstva. To su pre svega turisti iz susedne Republike Bugarske i iz bivših jugoslovenskih republika", ističe Ljubinko Milenković, direktor TO Sokobanja.

Naši turisti su se okrenuli domaćim destinacijama što je i razumljivo obzirom da su u drugim zemljama na snazi i mnogo oštrije mere zbog pandemije koronavirusa što putovanje čini neizvesnijim i težim.

Vrnjačka Banja prednjači u pružanju usluga. Većina hotela je opremljena dezo tunelima i prečišćivačima za vazduh koji štite ne samo od virusa već i od duvanskog dima, bakterija, grinja i polena. 

U Banji nema otkazanih arnžmana i rezervacija, premda je za neki drugi datum pomeren jedan veliki međunarodni sportski skup.

"Cela Vrnjačka Banja uopšte živi za turizam i za naše goste. Ponovo smo se okrenuli domaćim gostima ali i domaći gost domaćim turističkim destinacijama", naglašava Danijela Čeperković, menadžer prodaje u hotelu "Cepter".

Ponuda u skladu sa situacijom 

Prolom i Lukovska Banja imaju manje smeštajnih kapaciteta ali su od početka jula popunjene 100 odsto. Ponuda je u skladu sa novonastalom situacijom a domaćini preporučuju što duži boravak u prirodi.

"Naše preduzeće je preduzelo sve mere kako bi se naši gosti osećali potpuno sigurno i kako bi mogli da uživaju u svim neophodnim tretmanim," kaže Marko Gašić, zamenik direktora Lukovske Banje.

Prolom Banja pored šumskog velnesa, dakle šetnje stazama zdravlja, koje su potpuno preporučene jer omogućavaju boravak na vazduhu, nudi i bazene na otvorenom, preporučuje,  Marina Cvetković PR Banje.

Letnje manifestacije u Vrnjačkoj Banji, Karneval u julu i "Love fest" u avgustu, neće biti otkazane. Međutim, ukoliko predložene mere za sprečavanje širenja koronavirusa budu i tada na snazi, nastupi karnevalskih povorki i koncerti će biti razmešteni na više lokacija sa mnogo manjim grupama gostiju.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво