Nema više odlazaka na šalter RGZ po list nepokrenosti

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o uslovima izdavanja izvoda iz lista nepokretnosti i lista voda iz Geodetsko-katastarskog informacionog sistema, od strane javnih beležnika i geodetskih organizacija, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

U saopštenju se navodi da je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rekla da je usvajanjem ove uredbe rešen veliki problem zbog kojeg su građani morali da lično odlaze na šalter Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) kako bi dobili list nepokrenosti.

"Sada je to rešeno i kompletan posao prenosa nepokretnosti će se završavati kod notara. Naš cilj je da sve usluge katastra budu maksimalno efikasne za građane, da nemamo gužve na šalterima, a to je značajno i za ukupan poslovni ambijent i rejting Srbije na Duing biznis listi", rekla je Mihajlovićeva.

Dodaje se da je tekst ove uredbe usaglašen ove sedmice na sastanku potpredsednice Vlade sa direktorom Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), Borkom Draškovićem, i rukovodstvom Javnobeležničke komore, čime je rešen problem za građane koji su u prethodnom periodu morali lično da odlaze u RGZ da pribave list nepokretnosti, umesto da taj posao završe kod javnog beležnika.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво