Pomoćnik ministra: Fotografisanje testa izolovan slučaj, otvaranje pokazalo da je sve u redu

Ni ove godine polaganje mature nije prošlo bez problema. Ministarstvo prosvete dobilo je informaciju da je u jednoj osnovnoj školi u Novom Pazaru neko uspeo jutros za vreme polaganja da fotografiše kombinovani test. Kako tvrde to neće uticati na regularnost završnog ispita.

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić kaže za RTS da je u 99,99 odsto slučajeva sve je bilo u najboljem redu, kao i u dva prethodna dana kada su se polagali testovi iz maternjeg jezika i matematike.

Pašić napominje da je reč o izolovanom slučaju, kada je grupa ljudi, pokušala da sabotira završni ispit.

"Svi učenici su bili u učionimacama kada je, u devet sati, stiglo rešenje kombinovanog testa. S te strane, proceduru su preuzeli policija i tužilaštvo, koje smo uredno obavestili", naveo je Pašić.

Prema njegovim rečima, za sve one koje su učestvovali u tom procesu, učenike kao i nastavnike, ovaj slučaj se smatra kao teža povreda odgovornosti.

Samim tim, smatramo da je završni ispit protekao u najboljem toku. Sve ono što smo do sada uradili, kao i samo otvaranje testova u toj školi, koje je snimljeno kamerama pokazalo je da je sve bilo u redu, rekao je Pašić.

Ličnu odgovornost u ovom slučaju resorno ministarstvo će rešavati sa policijom, zaključio je Pašić.

U saopštenju koje je potpisao ministar prosvete Mladen Šarćević navodi se da je rešenje kombinovanog testa bilo dostupno nekolicini učenika, ističući da se sumnja da je u pitanju "smišljena sabotaža"

Mali maturanti su danas polagali kombinovani test, odnosno pitanja iz pet predmeta. 

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара