"Viz er" od jula iz Beograda leti na devet novih destinacija

Niskotarifna avio-kompanija "Viz er" od jula uspostavlja devet novih linija iz Beograda i leteće do Hamburga, Brisela, Barselone, Kelna, Milana, Turkua, Lisabona, Fridrihshafena i Osla, saopštio je u Beogradu generalni direktor te kompanije Jozef Varadi.

Jozef Varadi je na konferenciji za medije na beograskom aerodromu "Nikola Tesla" najavio i da "Viz er" širi flotu aviona u Srbiji time što će beogradskoj bazi početkom jula biti dodat novi avion "erbas A321".

Varadi je rekao i da će u avgustu i druga dva aviona A320 "Viz era" u Srbiji biti zamenjena istim modelom "erbas A321".

Na nove destinacije i širenje flote, ističe Varadi, kompanija se odlučila zbog dobrog poslovanja u Srbiji i time što putnici iz naše zemlje preko te avio-kompanije traže kartu i mesto više, ali i nove destinacije.

Uprkos najavama pojedinih kompanija da će cene avio-karata zbog pandemije koronavirusa biti skuplje, Varadi najavljuje da se u komapniji "Viz er" to neće dogoditi, već, ističe, da će karte biti jeftinije.

Prema njegovim rečima, to će biti način da se putnici motivišu i da im se vrati poverenje da ponovo putuju avionom.

Varadi ističe da su upravo niske cene ono što ih razlikuje od drugih avio kompanija i zbog čega uspevaju da u teškim vremenima održe likvidnost i profitabilnost, dodajući da ih je ta politika održala i u vreme najvećeg udara koronavirusa.

Pojačane higijenske mere u avionima 

Varadi je najavio i niz pojačanih higijenskih mera kako bi se osiguralo zdravlje i bezbednost putnika i osoblja u vreme pandemije koronavirusa.

Kao deo novih protokola, tokom leta, kabinsko osoblje i putnici moraju da nose zaštitne maske, a kabinsko osoblje takođe mora da nosi rukavice.

Avioni "Viz era" redovno prolaze kroz proces industrijskog čišćenja suvom maglom sa antivirusnim rastvorom i nakon strogog dnevnog rasporeda čišćenja, svi avioni se dezinfikuju tokom noći sa istim antivirusnim rastvorom.

Sanitarne vlažne maramice daju se svakom putniku po ulasku u avion, svi magazini su uklonjeni iz aviona i preporučuje se da se svaka kupovina u avionu obavi beskontaktnim plaćanjem, a od putnika se traži da poštuju mere fizičkog distanciranja.

"Letenje avionom bezbednije od odlaska u prodavnicu" 

Varadi je istakao i da su pojedinima istraživanja na fakultetima pokazala da je letenje avionom bezbednije nego odlazak u prodavnicu ili kod frizera.

Upitan kako se Srbija odnosi prema niskotarifnim avio-kompanijama i da li te avio-kompanije mogu bez subvencija države, dok nacionalne avio-kompanije imaju tu pomoć, Varadi primećuje da se države sve više mešaju u poslovanje nacionalnih avio-kompanija, što ga, dodaje, podseća na vreme pre 10 i 15 godina.

Smatra da to nije dobro za tu branšu, jer na taj način, kaže Varadi, države čuvaju kompaniju koja nije likvidna.

Varadi navodi da "Viz er" ne uzima subvencije i kredite i dodaje da ta kompanija nema u planu akvizicije, već su, ističe, fokusirani na svoje poslovanje.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво