Novi stanovi u Požarevcu za 20 izbegličkih porodica

U Požarevcu je 20 porodica izbeglih iz BiH i Hrvatske, dobilo ključeve od svojih novih domova u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa u Srbiji.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je izrazio zadovoljstvo što su porodice sa prostora bivše Jugoslavije dobile ključeve svojih novih stanova.

Dačić je podsetio i da je juče u Novom Sadu uručeno 276 ključeva za nove stanova, koji su izgrađeni u okviru "Potprojekta 5"  Regionalnog stambenog programa, kao i stanovi u Požarevcu.

Regionalni stambeni program zajednički je projekat Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji kao glavni cilj ima da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbeličke porodice u regionu.

"Požarevac je od danas vaš novi zavičaj, novi dom. Podsećam vas da je ova država ne samo država srpskog naroda, već i svih građana koji u njoj žive, a koja je, između ostalog, zasnovana na načelima građanske demokratije, socijalne pravde i kao takva, neguje evropske principe i vrednosti", istakao je Dačić.

Naglasio je da Vlada Srbije posvećeno radi na očuvanju ovih vrednosti, kako u redovnom, tako i u vanrednom stanju, što je u doba pandemije novog koronavirusa i pokazala. 

"Briga za svakog pojedinca imperativ je našeg delovanja", poručio je ministar Dačić.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара