Nemci sa H-145M lete u Sahari, u Mađarskoj oduševljeni kokpitom, a po čemu je Srbija posebna

"Erbas" je isporučio Mađarskoj tri helikoptera H-145M prošlog meseca, nakon čega je saopštio da je novi helikopter te kompanije spreman za akciju. U članku na sajtu "Erbasa" objavljen je pregled uvođenja u upotrebu lakog helikoptera H-145M u Luksemburgu, Srbiji, Tajlandu, Nemačkoj i Mađarskoj.

"Erbas" je istakao da je helikopter H-145M bio sposobno i povoljno rešenje za nove globalne pretnje. Kako se navodi, H-145M je uspešan u mnogim segmentima.

Ističe se da kompaktni dvomotorni helikopter kombinuje okretnost, performanse i oštrinu. Napredna tehnologija omogućava i veoma nizak nivo buke.

Kompanija je ponosna zbog mogućnosti helikoptera za borbu. Posebno se naglašava naoružanje i računar. Jedna od glavnih karakteristika je mogućnost da H-145M bude brzo prebačen tamo gde je potreban.

"Erbas" je počeo da dobija i fidbek od korisnika helikoptera. Mađarski vojni piloti su već imali oko 200 časova trening leta na novoj letelici. Posebno su bili oduševljeni digitalnim okruženjem u kokpitu.

"Upravljanje H-145M je mnogo lakše nego upravljanje modelima koje smo imali u Mađarskoj do sada, zato što je potpuno digitalan i sve se kontroliše pomoću računara", rekao je pilot Žolt Simon.

Takođe, mađarski piloti su primetili i digitalni pristup održavanju helikoptera, što štedi mnogo vremena kada se vrši inspekcija i priprema za let.

"Erbas" ističe da se u Srbiji vrši integracija naoružanja domaće proizvodnje sa sistemom HForce. Tako je navedeno da su rađene probe gađanja nevođenim raketama 80 milimetara. Takođe, helikopter se oprema i naoružanjem kalibra 12,7 milimetara sa mitraljeskom gondolom.

Kada je reč o Nemačkoj, ratno vazduhoplovstvo te zemlje je prvi put koristilo H-145M za obuku nigerijskih padobranaca u Sahari.

U kompaniji zaključuju da raste interesovanje za njihov novi helikopter i da je zaključak da je reč o racionalnom i zrelom programu koji je uspeo da zadobije pozitivne ocene za samo godinu i po dana.

H-145M je veoma svestrana letelica. Može da se koristi za izviđanje, za obaveštajne zadatke, podršku trupama na zemlji, napadačke misije, borbu protiv tenkova, pratnju, taktički transport, evakuaciju...

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи