Počela prijava roditelja za dobijanje kartice za popust

U svih 17 beogradskih opština jutros je počelo prijavljivanje roditelja koji imaju troje i više dece, za dobijanje besplatne kartice "Tri plus", koja im omogućava brojne popuste i pogodnosti pri kupovini i plaćanju računa.

Na taj način Beograd je postao 13. grad u Srbiji koji će sprovoditi takvu akciju, u cilju zaštite standarda porodice sa većim brojem dece, a svi zainteresovani treba da se jave na šalter opštine na čijoj su teritoriji prijavljeni i ostvare pravo na popust do 50 odsto.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je jutros obišao šalter u opštini Vračar, istakao je da je dobijanje takve pogodnosti itekako značajno za brojne porodice sa više dece i podvukao da u prijavi mogu da učestvuju i staraoci i usvojitelji.

Vesić kaže da je procena da će oko 35.000 porodica u Beogradu proći kroz takav sistem olakšice, ističući da je procedura jednostavna, te da je potrebno da se potpiše izjava na osnovu koje se izrađuje kartica.

"Roditelji koji imaju troje i više dece, od kojih je barem jedno maloletno, mogu da ostvaruju popuste u radnjama, maloprodajnim objektima, sportskim centrima, zoološkom vrtu...", precizira Vesić.

Kartica se dostavlja u roku od sedam do deset dana, a Vesić napominje da iskustvo drugih gradova pokazuje da jedna porodica na taj način može da uštedi između 300 i 500 evra.

Zamenik gradonačelnika je pozvao sve pravne subjekte, odnosno sva preduzeća koja se još uvek nisu uključila u projekat, da se priključe i naglasio da će prijava roditelja sa troje i više dece trajati kontinuirano, tokom čitave godine.

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković naveo je da se od 7.00 časova prijavilo 15 roditelja sa opštine Vračar, dodajući da popust do 50 odsto predstavlja veliki podsticaj za jednu porodicu.

U Srbiji ima oko 138.000 porodica sa troje i više dece i program "Tri plus" se do sada realizuje u 13 gradova.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">