Razvoj eUprave, 300 novih usluga u naredne dve godine

Vlada Republike Srbije na sednici je usvojila Program razvoja elektronske uprave 2020 - 2022. i Akcioni plan za njegovo sprovođenje.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić rekao je da je uveren da će Program razvoja eUprave u Srbiji dati vetar u leđa daljoj digitalizaciji javne uprave.

"Očekujem da Srbija još brže, efikasnije i jednostavnije uslužuje svoje građane onako kako i zahtevaju moderna vremena u kojima živimo i radimo", dodao je Ružić, saopštilo je resorno ministarstvo.

Naveo je da je uveren da će realizacijom tog programa Srbija ostvariti još veći skok na polju digitalizacije što će potvrditi njeno regionalno liderstvo u razvoju eUprave.

"Programom je predviđeno čak 300 novih elektronskih usluga i servisa za građane i privredu koji će se razvijati u naredne dve godine, što samo govori o tome da smo se, kreirajući Program, vodili isključivom željom da građanin bude najvažnija osoba u procesu rada, a ne administracija", naglasio je ministar.

U saopštenju se navodi da su Program razvoja eUprave 2020 - 2022. pripremili Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu i drugi državni organi.

Kako se dodaje, izradu dokumenta podržala je Evropska unija u okviru projekta "Podrška reformi javne uprave u okviru Sektorskog reformskog ugovora za sektor reforme javne uprave", kao i Fond za dobru upravu Vlade Ujedinjenog kraljevstva, UNDP i NALED.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се