Kako izgleda druga proba mature

Posle dva i po meseca učenici su se vratili u škole, ali na kratko. Prvi su mali maturanti. Dobili su dva probna testa - iz maternjeg jezika i kombinovani koje će raditi kod kuće, a sutra ih vraćaju u školu i radiće test iz matematike. Za ostale učenike ova nedelja je prilika da poprave ocene.

U petak je završena onlajn nastava za osnovnu i srednju školu. Većini đaka ocene su zaključene. Mali maturanti imaju danas i sutra još jednu probu završnog ispita. Danas će dva testa raditi kod kuće, a sutra test iz matematiku u školi.

Škole će biti otvorene od osam do 20 sati, a đaci će po odeljenjima dolaziti u različito vreme.

"Đaci sa knjižicama dolaze kod svog razrednog starešine, njih devetoro može biti u razredu, i dobijaju identifikacione obrasce koje će zalepitu u knjižicu. To je osmocifrena šifra", rekao je za RTS Milan Pašić, pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje.

Kada dođu dobiće i dva testa, iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i kombinovani test koji će odneti kući i uraditi. Te testove sutradan vraćaju.

"Ovoga puta na testu je veći broj otvorenih pitanja, gde će dpunjavati i dopisivati odgovore. To je razlika između ove samoprocene i zatvorenih pitanja gde su imali ponuđene odgovore da izaberu jedan od", naveo je Pašić. 

Sutra od osam maturanti će raditi test iz matematike u učionicama i to je će biti prava simulacija završnog ispita, rekao je pomoćnik ministra prosvete.

Jedna grupa dolazi od 8 do 10, a druga od 11 do 13 časova.

"Svi nastavnici će imati maske, a preporuka zdravstvene struke jeste da se učenici podstiču da nose zaštitnu opremu, ali nije obavezno", napomenuo je Pašić.

Polaganje male mature zakazano je za 17. 18. i 19. jun.

Kada je upis prvaka u pitanju, roditelji su već počeli da zakazuju razgovore sa psihologom i pedagogom. Upis, elektronskim putem, dostupan je od danas.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво