Školovanje završila 44. klasa Vojne gimnazije

Svečanost povodom završetka školovanja učenika 44. klase Vojne gimnazije održana je u toj vojnoobrazovnoj ustanovi, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Među 86 učenika 44. klase kao najbolji su se istakli Natalija Ilić, Nikola Vasić i Sara Nikolić.

Svečanosti prisustvovao je načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić, koji je učenicima čestitao završetak školovanja i poželeo im mnogo uspeha na njihovom putu do prvog oficirskog čina.

Načelnik Vojne gimnazije kapetan fregate Miroslav Ćitić istakao je da su period u kojem je školovana 44. klasa obeležila značajna investiciona ulaganja u bolje uslove internatskog života i rada.

"Podignut je ugled i značaj škole, o čemu govore brojne posete predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije, predsednice Vlade Srbije i ministra odbrane. U tekućoj školskoj godini, maturanti su školovanje završili kroz učenje na daljinu zbog pošasti koja je zadesila čitav svet", rekao je kapetan Ćitić.

Poručio je đacima da budu svesni i odgovorni, zato što ih "herojska dela naših predaka obavezuju na to".

"Zapamtite da su svi ugradili svoj trud da postanete dobri ljudi. Kadri ste i obrazovani da se nosite s budućim životnim iskušenjima", poručio je načelnik Vojne gimnazije.

Među 86 učenika 44. klase kao najbolji su se istakli Natalija Ilić, Nikola Vasić i Sara Nikolić.

Najbolja u klasi Natalija Ilić istakla je da svako ima svoj put "i da u zavisnosti od svojih snova, želja i težnji bira smer kojim će ići".

"Pre četiri godine preda mnom je stajala jedna velika odluka čije veličine, iz sadašnje perspektive, nisam bila svesna. Došla sam u drugačiji sistem u kojem nisam znala kako stvari funkcionišu i koliko se on razlikuje od moje svakodnevice i od onoga što sam do tada poznavala. Čini mi se da smo za ove četiri godine zaista odrasli, izgradili sebe u neke nove, drugačije mlade ljude i da već sada svako od nas ima predstavu o pravim vrednostima i vrlinama koje treba da poseduje", rekla je Ilićeva.

Prisutnima su se obratili i načelnik 44. klase kapetan 1. klase Branislav Nikolić i profesorka Gorica Đaković-Doroški, u ime razrednih starešina, koji su đacima i budućim kadetima poželeli mnogo sreće i uspeha u daljem školovanju.

Načelnik Vojne akademije general Zrnić uručio je najboljoj učenici Nataliji Ilić ručni sat sa posvetom, dok joj je predstavnik Fonda "Potporučnik Borko Nikitović" Nebojša Nikitović uručio nagradu koja se tradicionalno dodeljuje od 1993. godine.

Na svečanosti, kojoj su prisustvovali i profesori i starešine maturanata, načelnik Vojne gimnazije kapetan fregate Ćitić uručio je Zahvalnicu predstavniku Fonda "Potporučnik Borko Nikitović".