Ko će prvi odmeriti znanje na prijemnom i kako

Broj brucoša biće isti kao i prošle godine. To je odlučilo Ministarstvo prosvete pošto je uvažilo apele i predloge za očuvanje pojedinih programa. Odlukom Senata Beogradskog univerziteta, fakulteti koji se opredele za onlajn prijavu kandidata moći će već 17. juna da primaju dokumenta. Prijemni ispiti počinju 29. juna.

Prijemni ispiti održavaće se kao i do sada uz propisane mere prevencije. Probni prijemni će, tamo gde ih bude, dobiti novu formu.

"Što se tiče probnog prijemnog, mi ne možemo da ga obavimo kao prethodnih godina u realnim uslovima na Sajmu, ali smo se potrudili da naši budući studenti imaju mogućnosti da se provere tako što ćemo ga organizovati onlajn", kaže Milo Tomašević, dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Među prvima, znanje će odmeriti potencijalni brucoši elektrotehnike i biologije.

"Prijemni ispit je 29. juna. Ovde je u pitanju jedan studijski program gde studenti biraju molekularnu biologiju, biologiju ili ekologiju u zavisnosti od položaja na rang-listi. Praktično 60 odsto studenata želi da upiše molekularnu biologiju", kaže Željko Tomanović, dekan Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Na prijemni ispit dolazi se sa maskom i rukavicama, poručuje dekan Medicinskog fakulteta.

"Pokušaćemo da održimo tu već tradiciju zajedničkog prijemnog ispita za sve medicinske fakultete u Srbiji u isto vreme sa zajedničkim tipom testa", kaže Nebojša Lalić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Prošle godine mlade su prvenstveno interesovali tehnika, stomatologija, medicina.

"Mislim da je važno da kažemo da mi kao univerzitet od nacionalnog značaja imamo obavezu da pokrijemo sve oblasti i sve struke koje su potrebne Republici Srbiji i da svi naši fakulteti nude vrlo atraktivne studijske programe", kaže Ivanka Popović, rektor Univerziteta u Beogradu.

U Srbiji se školuje 250.000 akademaca. Indeks Univerziteta u Beogradu ima 100.000 studenata.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво