Aleksandru Avramoviću nagrada za dostojanstvo novinarske profesije

Klub novinara Pomoravlja ovogodišnju nagradu za doprinos razvoju novinarstva i dostojanstvo novinarske profesije dodelio je Aleksandru Avramoviću, politikologu, novinaru i producentu koji je najveći deo radnog veka proveo u Radio televiziji Beograd i Radio televiziji Srbije.

Nagrada koja se ranijih godina uručivala na Svetski dan slobode medija, ove godine nešto kasnije zbog epidemije koronavirusa, sastoji se od unikatne povelje i novačnog iznosa.

U odluci žirija stoji da se "Aleksandar Avramović celog života borio za dostojanstvo novinarstva u Srbiji."

Aleksandar Avramović novinarsku karijeru započeo je u Radijsko-novinskoj ustanovi "Novi put" u nekadašnjem Svetozarevu. Bio je stalni dopsinik Televizije Beograd, a potom i odgovorni urednik Radio Svetozareva. Tokom svoje bogate novinarske karijere bio je i na značajnim funkcijama u Radio televiziji Beograd i Radio televiziji Srbije.

Još uvek je aktivan na polju kulture,umetnosti i novinarstva.

Avramović je primajući nagradu poručio da Srbija ima mnogo časnih sjajnih novinara u svim žanrovima, a pogotovo na polju kulture i umetnosti gde, kako  kaže, sigurno prednjačimo i na prostorima bivše Jugoslavije što pokazuju i zvanična priznanja, ali i šire.

"Dakle dostojanstvo je čovek, od dostojanstva se može pobeći ili skliznuti samo u nedostojanstvo. Pokušajmo, učinimo sve svako koliko može u onome što radi da dostojanstvo ostane dostojanstvo. Novinarstva bez dostojanstva autora i onima o kojima se piše nema, to je jedino što može da nas održi", rakao je Avramović.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво