Čestitke povodom Ramazanskog bajrama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Ramazanski bajram reisu-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji. Čestitke su uputili i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Vama i svim vernicima Islamske zajednice od srca čestitam Ramazanski bajram uz želje za svaki blagoslov od Boga i nagradu za trud i odricanje tokom dugog Ramazanskog posta. U vremenima preteških iskušenja za ceo ljudski rod, u vremenima bolesti, straha i strepnje, svaki se čovek - više i jače nego ikada - okreće Bogu, porodici, komšijama i onim ljudskim i moralnim vrednostima kojima svi težimo", naveo je Vučić u čestitki.

Otuda nam dolazi, kaže predsednik Vučić, i veliki blagoslov u vidu praštanja, solidarnosti, pomaganja, dubokog uvida u to da smo svi braća i da samo zajedno i složno možemo sve da postignemo, sve da pobedimo.

"Hvala vam što ste svojim komšijama i sugrađanima nesebično pomagali tokom nevolje koja je zadesila i našu zemlju, što niste zaboravili potrebite, one koji su bolesni i one koji nemaju, što ste na pravi način ponovo pokazali šta je prava srž Ramazanskog posta i islama kao religije koja neguje najveće ljudske i moralne vrednosti", naveo je Vučić.

"Uz najiskrenije želje za dobro zdravlje, sreću i blagostanje vama i vašim porodicama, još jednom vam čestitam blagosloven Ramazanski bajram i da ga uvek slavite u miru i radosti u našoj zajedničkoj otadžbini, u našoj prelepoj Srbiji! Bajram šerif mubarek olsun", navodi se u čestitki predsednika Vučića. 

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je građanima islamske vere veliki praznik Ramazanski Bajram.

"Neka Ramazanski bajram podseti i probudi u svima neprolazne vrednosti dobrote i humanosti, i podstakne na razumevanje i poštovanje, solidarnost i toleranciju, kao i mudrost da se odgovori na sve izazove. Želim vam da ovaj veliki praznik provedete ispunjeni radošću, ljubavlju i slogom, sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama", navela je Maja Gojković u čestitki.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić uputio je čestitke povodom sutrašnjeg velikog verskog praznika Ramazanskog bajrama.

"Uzvišeni praznični dani donose nam duhovne poruke da su pravda, razumevanje, ljubav i zajedništvo, tradicionalne i neprolazne vrednosti, utkane u same osnove islama. Negujući te vrednosti, pronađimo u sebi osećaje sloge, samilosti i tolerancije, pružimo ruke i otvorimo naša srca prema svim ljudima dobre volje, naročito prema ubogima i bolesnima, što će ujedno biti i naš putokaz ka zbližavanju, dobroti i milosrđu", kaže Đurić.

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović čestitala je svim građanima i građankama islamske veroispovesti, reisu-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji praznik Ramazanski bajram.

"Želim vam da praznik provedete u miru i blagostanju sa svojim porodicama i bližnjima. Neka nas bajram kao i svi drugi praznici podsete na lepotu različitosti i potrebu za negovanjem dobrih odnosa, poštovanju i toleranciji. Ukoliko želimo da zajedno sa svojom decom i generacijama koje dolaze živimo u pdruštvu koje krasi međusobno uvažavanje, solidarnost i briga jednih za druge, važno je da se svakom prazniku radujemo i gradimo zajednicu pravih vrednosti - ljubavi, poštovanja i praštanja. Bajram šerif mubarek olsun!", navodi se u čestitku Zorane Mihajlović.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin čestitao je svim pripadnicima islamske veroispovesti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu ef. Nasufoviću i Beogradskom Muftiji Islamske zajednice Srbije i glavnom vojnom imamu Vojske Srbije majoru Mustafi Jusufspahiću Ramazanski bajram. 

"Nakon mesec dana odricanja i suzdržavanja, želim vam da Bajram dočekate čiste duše i punog srca i da poruku mira i solidarnosti neprestano širite u našoj zajednici. U ovoj čestitki želim da istaknem da smo zajedničkim radom i borbom pobedili virus koronu i dokazali da jedinstveni, obezbeđujemo mir, duhovno blagostanje i napredak Republike Srbije", navodi se u čestitki ministra odbrane.

Vulin je u čestitki reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu ef. Nasufoviću istakao da je Bajram praznik darivanja i obavezuje na brigu o drugima, i podseća nas na temeljne ljudske vrednosti, prijateljstva i podrške. 

U čestitki upućenoj beogradskom muftiji Islamske zajednice Srbije i glavnom vojnom imamu Vojske Srbije majoru Mustafi Jusufspahiću, Vulin je rekao da je duhovni smisao Bajrama jačanje zajedništva, solidarnosti, tolerancije i nastojanje da se unapređuje opšte dobro. "Sa željom da zajedno gradimo prosperitetnu Republiku Srbiju, iskreno Vas pozdravljam rečima, Bajram šerif mubarek olsun", navodi se u čestitki.  

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić čestitao je Ramazanski bajram svim pripadnicima islamske veroispovesti, kao i predsedniku Islamske zajednice Kosova, Naimu Ternavi.  

"Slaveći kraj svetog meseca Ramazana, meseca posta, molitve i dobročinstva, želim da zajedničke vrednosti osvetlaju put mira, pokajanja i praštanja, i omoguće izgradnju bolje budućnosti za sve zajednice", naveo je Jevtić.

Poželeo je vernicima da u duhu njihove tradicije i običaja praznične dane provedu u sreći i veselju, okruženi najmilijima.  

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво