Mihajlović: Uputili smo dopis Vladi da stanove dobiju i zaposleni u zdravstvu i prosveti

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je gradilište u naselju Jugovićevo kod Novog Sada, gde se gradi 548 stanova za pripadnike snaga bezbednosti, i najavila da će se prvi stanari u te zgrade useliti krajem godine.

Zorana Mihajlović je istakla da je projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti od velikog značaja za državu i izrazila nadu da će Komisija Vlade Srbije prihvatiti dopis Ministarstva građevinarstva da se u te stanove mogu useliti i zdravstveni i prosvetni radnici.

"Ministarstvo građevinarstva je uputilo dopis Komisiji Vlade Srbije sa molbom da se ovaj projekat proširi na zaposlene u prosveti i zdravstvu, jer ima dovoljno prostora da i oni dobiju stanove. Nadam se uskoro toj Komisiji i da će predsednica vlade omogućiti da i drugi resori dođu do stana", rekla je Mihajlovićeva novinarima u Novom Sadu.

Istakla je da je potpuno izvesno da će se u prve stanove koji se trenutno grade u Novom Sadu do kraja godine useliti prvi stanari, odnosno pripadnici vojske, policije i BIA.

Ministarka je pre obilaska tog gradilišta obišla nadvožnjak preko auto-puta Beograd – Novi Sad, na lokalnom putu Kać – Novi Sad, na kojem će radovi, kako je najavila, biti završeni za 15 dana.

Dodaje da je u izgradnju nadvožnjaka koji će spojiti meštane Kaća sa industrijskom zonom i naseljem Šangaj i olakšati im prelazak auto-puta uleno 500 miliona dinara.

Mihajlovićeva je istakla i da je do sada u putnu infrastrukturu u Novom Sadu uloženo dve milijarde dinara i zahvalila Gradu Novom Sadu na kooperaciji, jer se svi dogovori u vezi sa projektima završavaju, kako kaže, za dan.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво