Predsednik naredio angažovanje vojske u Šidu zbog migranata: Moramo da garantujemo mir građanima

Predsednik i vrhovni komandant oružanih snaga Aleksandar Vučić naredio je hitnu upotrebu Vojske Srbije radi zaštite bezbednosti građana Šida od migranata.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je na osnovu člana 17, stava 1, tačke 1 Zakona o Vojsci Srbije, predsednik Republike naredio upotrebu dela snaga VS na teritoriji opštine Šid radi pružanja pomoći MUP-u u obezbeđenju centara za azil i prihvatnih centara.

"Na osnovu odluke ministra odbrane Aleksandra Vulina i naređenja načelnika Generalštaba generala Milana Mojsilovića, Vojska Srbije započela je angažovanje na raspoređivanju dela snaga za izvršenje tog zadatka", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Predsednik Vučić je, govoreći za TV Prva, rekao da je postupio u skladu sa procenama naših bezbednosnih organa i u skladu sa zahtevima i inicijativama građana u Šidu.

"Vojna policija, koja spada u posebne specijalne jedinice, zauzeće sva tri punkta – Adaševci, Principovac, Šid i preuzeti potrebnu kontrolu", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, u Šidu se ne dešavaju "najstrašnija krivična dela", ali dolazi do sitnih krađa, upada na posede. Naši ljudi se tamo, kaže, ne osećaju bezbedno.

"Oni upadaju u kuće, štale, na njive jer nemaju novca, to moramo da sprečimo i da garantujemo mir i bezbednost našim građanima", naveo je predsednik Srbije.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво