Konkurs za izbor najboljih primera nastave na daljinu: "Magija je u rukama nastavnika"

Pandemija korona virusa preselila je obrazovni proces na internet i u E- prostor, a nastavnici koji smatraju da su svojom kreativnošću uspešno prevazišli novi izazov, mogu da se prijave do 31. maja na konkurs za izbor najboljih primera nastave na daljinu, čiji je značaj još veći u vreme mera socijalnog distanciranja. Stručni žiri izabraće 10 najboljih, a u obzir će uzeti i onlajn glasanje gde će svi zainteresovani građani moći da podrže svoje favorite.

Javni poziv raspisali su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Republički sekretarijat za javne politike, Naled i Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva "Connecting" u okviru projekta "Javno- privatni dijalog za razvoj", čiju realizaciju podržava USAID.

Imajući u vidu da pokazana inovativnost u izvođenju nastave u promenjenim uslovima zaslužuje široko društveno priznanje, medijski partner projekta "Magija je u rukama nastavnika" je Radio- televizija Srbije.

"Nastava na daljinu biće važan deo obrazovnog procesa u budućnosti i nove okolnosti usled vanrednog stanja su ubrzale taj proces kod nas. To je model koji otvara nove mogućnosti za nastavni kadar i učenike i ovim konkursom želimo da podržimo najbolje ideje i da ih istaknemo kao primere najbolje prakse. Oni mogu postati deo jedinstvene baze primera." navode predstavnici NALED- a.

Kriterijumi za izbor najboljih su: inovativnost u metodičkom pristupu, prilagođenost uzrastu učenika, povezanost sa drugim nastavnim celinama, podsticanje učešća učenika i interaktivnost pristupa.

Konkurs je otvoren za nastavnike i stručne saradnike u državnim i privatnim osnovnim i srednjim školama, koji su u proteklih godinu dana imali vodeću ulogu u osmišljavanju i izvođenju određenog oblika nastave na daljinu - najkasnije do 31. maja 2020. treba da popune onlajn formular na stranici https://jpd.rs/konkurs i prilože kratku prezentaciju.

Nagrada za najbolji sadržaj projekta "Moja škola"

Javni medijski servis Srbije je za pripremu i sprovođenje nastave na daljinu ustupio sve svoje produkcione i ostale kapacitete. Od 17. marta 2020. godine osnovcima i srednjoškolcima je nastava na daljinu na RTS-u dostupna za praćenje multimedijalno:

putem dva televizijska kanala (RTS2 i RTS3), internet sajta RTS- a, multimedijske internet platforme "RTS Planeta" i besplatne mobilne aplikacije "RTS Moja škola".

Konkursom "Magija je u rukama nastavnika" predviđena je i nagrada za najbolji primer nastave iz projekta "Moja škola".

Stručni žiri konkursa "Magija je u rukama nastavnika" izabraće najmanje tri najbolja primera nastave na daljinu, koji će biti nagrađeni na osnovu unapred definisanih kriterijuma, uz mogućnost dodeljivanja i dodatnih priznanja. Posebna nagrada publike biće dodeljena na osnovu onlajn glasanja publike. Detaljne propozicije nalaze se na sajtu www.jpd.rs

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара