Predstavnici Pokrajine uputili uskršnju čestitku

Građanima i sveštenstvu koji Uskr proslavljaju po gregorijanskom kalendaru čestitali su predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Ištvan Pastor i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vrenicima koji ovaj najveći hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

"U ime Pokrajinske vlade i u svoje lično ime čestitam vam predstojeći veliki praznik, sa željom da ga provedete u radosti i dobrom zdravlju. Danas, više nego ikada, potrebni su nam tolerancija, solidarnost, međusobno uvažavanje i ljubav, kako bismo prevazišli i izdržali sva iskušenja u teškim vremenima. Neka nam uskršnji praznici - kao simbol pobede života donesu blagostanje i dobro zdravlje", navedeno je u čestitki predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor čestitao je svim građanima i sveštenstvu koji ovaj veliki hrišćanski praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

"Dočekujemo uskršnje praznike u vremenu prepunom izazova, svesniji nego ikada da jedni druge moramo čuvati, činiti dobro, međusobno se pomagati, poštovati i štititi. Neka nam radost koju Uskrs nosi podari snagu, neka nas ispuni ljubavlju da iz ovih teških vremena izađemo još složniji i jači, neka svima donese zdravlje i ozdravljenje. Ostanite kod kuće za vreme Uskrsa, svesni da u ovom momentu tako najviše pomažete sebi i drugima. Srećan Uskrs!," navodi se u čestitki Ištvana Pastora.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poželeo je nas ovaj Uskrs podseti na najviše vrednosti koje i simbolizuje, na ljubav, toleranciju i razumevanje.

"U ovakvim vremenima to nam je svima još potrebnije, da budemo složni, ujedinjeni i solidarni. Da čuvajući sebe, sačuvamo naše najmilije i sve druge ljude", rekao je Vučević.

Naveo je da "ne moramo biti fizički zajedno da bismo iskazali poštovanje i naklonost jedni prema drugima".

"Ako ostanemo samodisciplinovani i smanjimo socijalne kontakte, iz ove krize izaći ćemo sa mnogo manje posledica i dočekati da se život vrati u redovne tokove, kada ćemo ponovo moći da se okupljamo u dobrom zdravlju i u veselju da proslavimo važne datume", rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво